Hij lijkt beter dan ooit: Denzel James. De pijlsnelle aanvaller scoorde zaterdag voor zijn Noordwijk de openingstreffer tegen VVOG. En dat op sublieme wijze. Vanaf de hoek van het strafschopgebied haalde de kleine aanvaller uit en schoot hij de bal in de linkerbovenhoek achter doelman Kevin Rijnvis. Het bleek de opmars voor een klinkende 6-1 overwinning van de koploper op de nummer drie van de Derde Divisie.

,,De bal kwam een beetje met een stuit. Ik dacht: waarom niet? Als ik wat minder in mijn vel zou zitten, dan zou ik het misschien niet gedaan hebben”, lachte de behendige buitenspeler na afloop.

Hij floreerde tegen VVOG, was onhoudbaar en zorgde met z’n team voor een galavoorstelling in de eerste helft tegen de ploeg uit Harderwijk. Na tien minuten stond het scorebord al op 3-0 in het voordeel van de Noordwijkers. ,,We begonnen echt heel goed. Die vroege goals waren heerlijk. Dan laat je het balletje lekker rondgaan.”

,,Van een vriend heb ik ook een shirt gekregen met ‘James 66’ achterop.”

Naast het juweeltje van James, scoorde Raïes Roshanali de 2-0 ook op sublieme wijze. Tussen de laatste linie van de Harderwijkers en de keeper in lobde hij de bal slim over de geslagen goalie heen. Na de vroege openingsgoals liep Noordwijk uiteindelijk via twee -terechte- penalty’s van Thomas Reynaers en een goal van Tjeerd Westdijk uit tot 5-0 bij rust.

Bekerloting
In de tweede helft nam Noordwijk na een paar drukke weken wat gas terug en bleef het bij 6-1, mede dankzij een Noordwijkse goal van Emiel Wendt. De tegengoal van Mike Ahrens was slecht een piepklein smetje op een verder heerlijke middag voor de Noordwijkers.

James werd na afloop gekozen tot de man van de wedstrijd en keek daarna niet alleen terug op de wedstrijd, maar ook op de loting van de KNVB-beker. De nummer één van de Derde Divisie werd een kleine week geleden gekoppeld aan FC Twente in de nationale beker.

,,Er speelde vroeger bij FC Twente een spits met een Congolese achtergrond: Blaise N’Kufo. Mijn vader is ook Congolees.”

En daar genoot ‘Twente-fan’ James natuurlijk van. ,,Ik was met een vriend van mij aan het kijken. Die is heel erg voor Ajax. Die wilde Ajax-uit, of Twente-uit voor mij. Omdat hij weet dat ik fan ben. Van een vriend heb ik ook een shirt gekregen met ‘James 66’ achterop.”

Foto
Z’n voorkeur voor Twente komt niet zomaar uit de lucht vallen. ,,Er speelde vroeger bij FC Twente een spits met een Congolese achtergrond: Blaise N’Kufo. Mijn vader is ook Congolees. Door hem ben ik voor Twente geworden. Vroeger speelde ik bij Ajax. Toen speelden we een uitwedstrijd in Enschede en stond hij te trainen. Toen heb ik snel een foto met hem gemaakt.”

Interview met Denzel James

Gebruik je de app? Klik dan hier

Noordwijk – VVOG 6-1 (5-0) 5. James 1-0, 8. Roshanali 2-0, 10. Reynaers (pen.) 3-0, 30. Reynaers (pen.) 4-0, 39. Westdijk 5-0, 55. Ahrens 5-1, 61. Wendt 6-1

Noordwijk: Rondeltap, Smith (71. Rietveld), Overvliet, Van der Neut, Bröcker, Reynaers, Roshanali, Wendt, Achefay, Westdijk (62. Van Staveren), James (62. Le Congé)

Archieffoto: Ron van der Linden

Lees ook: ‘VVSB laat kans om van laatste plek af te komen ‘schandalig liggen’ (audio)’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys14.30ONS Sneek
Noordwijk14.30Eemdijk
SteDoCo14.30FC Lisse
ASWH14.30SJC
Ter Leede14.30FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30SVC '08
Van Nispen (zat.)14.30Lugdunum
VVSB (zat.)14.30Be Fair
VVC FC14.30Kagia
Koninklijke HFC15.30Katwijk
GVVV15.30Rijnsburgse Boys
VVSB15.30FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA