Denzel James schreef zijn eigen sollicitatiebrief voor een transfer naar Sparta een maand geleden. In de 3-2 overwinning in de KNVB-beker tegen de Rotterdammers was de pijlsnelle aanvaller één van de beste spelers op het veld. Vliegensvlug, bijna ongrijpbaar voor de verdedigers uit Spangen. Twee weken later Sparta aan de telefoon, een week geleden werd de transfer beklonken.

En dus mag de 24-jarige voetballer uit Leiden zich vanaf de zomer van 2019 profvoetballer noemen. En dat als midden twintiger. ,,Wij geloven in laatbloeiers”, beloofde Henk van Stee, technisch manager van Sparta, de aanvaller van vv Noordwijk. Het gaf James het vertrouwen om ‘ja’ te zeggen.

,,Als ik eerlijk ben, had ik het ook niet meer op mijn leeftijd verwacht. Wel gehoopt natuurlijk”, klinkt James opgetogen nu het nieuws naar buiten is gebracht. ,,Ik wist al een tijdje dat deze transfer eraan zat te komen, natuurlijk. Vorig week woensdag heb ik getekend. Vandaag (maandag, red.) kreeg ik een Whatsappje dat ze het online zouden gaan zetten.”

,,Als het heel erg meezit, voetbal ik volgend jaar zelfs in de Eredivisie”

,,Gelijk zijn mijn likes op Instagram omhoog gegaan, kreeg ik appjes binnen. Echt heel gaaf. Ik moet nog wel de medische keuring doorstaan. Daarna sluit ik aan als de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint.”

De buitenspeler laat op die manier alsnog een droom uitkomen, een droom die begint bij de jeugd van Ajax en via UVS en Noordwijk alsnog tot wasdom komt op Het Kasteel. James tekent voor één jaar met nog een optie voor een extra seizoen. ,,Het is de beloning voor het vele trainen van de afgelopen jaren. Ik heb veel extra trainingsuren gemaakt voor mezelf buiten de gewone trainingsuren bij Noordwijk.”

Eredivisie
Met de transfer al op zak, zat James vrijdag met meer spanning dan normaal naar de Keuken Kampioen Divisie te kijken. Dankzij de 3-2 overwinning van Sparta op Telstar trokken de Rotterdammers de eerste periode naar zich toe. ,,Als het heel erg meezit, voetbal ik volgend jaar zelfs in de Eredivisie”, lacht de 24-jarige voetballer.

,,Ik heb met Royston Drenthe gesproken, met Roy Kortsmit, Abdou Harroui en met Youssef El Kachati.”

,,Mijn doel is in ieder geval om in de basis terecht te komen. De woorden van Henk van Stee, dat Sparta gelooft in laatbloeiers, geven mij wel vertrouwen. Maar eerst wil ik met Noordwijk het seizoen zo goed mogelijk afsluiten en hard blijven trainen om zo fit het nieuwe seizoen te starten.”

Noordwijk
Ondertussen sprak James al met enkele toekomstige ploeggenoten. ,,Ik heb met Royston Drenthe gesproken, met Roy Kortsmit, Abdou Harroui, maar ook met Youssef El Kachati. Hij maakte een paar jaar geleden ook de transfer van Noordwijk naar Sparta. Hij woont nog in Noordwijk. Dat is wel gaaf voor de club dat er vanaf komende zomer nu twee jongens bij Sparta zitten.”

Nu het hoge woord eruit is, de likes gestaag binnen blijven druppelen en de eerste journalisten te woord zijn gestaan, kan de focus voor James weer op de training van maandagavond en de bekerwedstrijd van dinsdag. ,,Twente-uit. ‘Effe’ winnen.” De opmerking is bedoeld als een grap. Maar als er één voetballer vol met zelfvertrouwen rondloopt, dan is het de kleine James wel.

Archieffoto: Hans Schalk

Lees ook: ‘Noordwijk is James kwijt aan eerstedivisionist’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys14.30ONS Sneek
Noordwijk14.30Eemdijk
SteDoCo14.30FC Lisse
ASWH14.30SJC
Ter Leede14.30FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30SVC '08
Van Nispen (zat.)14.30Lugdunum
VVSB (zat.)14.30Be Fair
VVC FC14.30Kagia
Koninklijke HFC15.30Katwijk
GVVV15.30Rijnsburgse Boys
VVSB15.30FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA