De man van het afgelopen weekend? Dat was zonder twijfel Jan-Willem Kamp. De nuchtere middenvelder van Quick Boys kopte in de slotseconden zijn ploeg naar de overwinning tegen koploper IJsselmeervogels (2-1) en was zodoende de gevierde man op Nieuw Zuid. Uitgerekend Kamp. De nuchtere jongen, die in Katwijk-Zuid de laatste weken vooral de kat uit de boom keek. Zijn cruciale treffer moet nu voor een kick-start zorgen. Met andere woorden: de middenvelder wil niet meer uit de basis verdwijnen in de formatie van Edwin Grünholz. 

Er kwam veel op de van Quick’20 overgekomen speler af het afgelopen weekend. Zijn eerste basisplaats in de Tweede Divisie was al mooi, maar die ook nog eens met een zeer belangrijke treffer vlak voor het einde van de wedstrijd te bekronen, was dubbel zo mooi. De oud-speler van Jong FC Twente was het middelpunt. Iets dat hij misschien liever niet is. De middenvelder is namelijk een rustige jongen, die zich – met name in de beginfase bij zijn nieuwe club – graag op de achtergrond bevindt. ,,Dat is hoe ik ben en ik ga me niet aanpassen. De mensen hier zijn ook nuchter, maar iets directer.”

Bescheiden. Zo kunnen we de Quick Boys-held van afgelopen weekend noemen. Dat werd ook duidelijk na zijn moment van glorie. Hij wist geen eens hoe die moest juichen. Zoveel kwam er op de hoofdpersoon af. ,,Ik rende gewoon een kant op”, zei hij met een lach op zijn gezicht. ,,Daarna kwamen er een paar medespelers naar mij toe. Het was een mooi moment en heel fijn om het team op deze manier te helpen”, heeft hij gelijk alweer oog voor het teamverband.

Drukke weken
Kamp maakte de overstap van Oldenzaal naar de Bollenstreek en dat had meerdere redenen. Hij wilde wat anders, maar wilde ook dichter bij zijn nieuwe woonplaats spelen: Amsterdam. Sinds de zomer woont de middenvelder namelijk in de Nederlandse hoofdstad en dat heeft te maken met zijn studie.

,,Ik wilde iets nieuws proberen en eigenlijk precies op dat moment klopte Quick Boys bij mij aan.”

,,Ik ben op dit moment bezig met m’n Master Marketing en dat is bijna klaar. Ik moet over een maand mijn scriptie inleveren, dus het zijn drukke weken. Ik merk aan mezelf dat het steeds beter gaat. Ik ben in de tussentijd gewend hier. Ik studeerde vorig jaar al en was al van plan om deze kant op te komen. Ik wilde iets nieuws proberen en eigenlijk precies op dat moment klopte Quick Boys bij mij aan. Dat kwam goed uit en ik vond het een mooie stap.”

Wachten op z’n kans
Dat de oud-speler van Quick’20 een echte teamspeler is, is ook te merken aan de manier waarop hij zijn reserverol van de laatste weken beschrijft. Als nieuweling wil je, zeker in de beginperiode, indruk maken bij je nieuwe club, maar de tukker moest lang op zijn kans wachten. Mekkeren of herrie schoppen was voor Kamp geen optie. Hij bleef realistisch en toonde zijn geduld. ,,Dat ik er lang op moest wachten is inherent aan voetbal. We hebben goede spelers bij deze club en iedereen wilt spelen. Als je dan eenmaal speelt, kan het goed gaan of slecht gaan. Volgens mij ging het wat mij betreft best goed.”

,,Dit is écht een hele grote club. Het leeft hier fantastisch en dat vind ik super gaaf.”

Nu de wittebroodsweken voorbij zijn voor de middenvelder kijkt hij ook even terug op zijn eerste weken bij de club. De blauw-witten moeten altijd presteren en dus brengt dat veel druk met zich mee. ,,Dit is écht een hele grote club. Het leeft hier fantastisch en dat vind ik super gaaf.” Ook gaat de Oldenzaaler in op zijn ambities voor dit seizoen. ,,Ik hoop dat ik mag blijven staan, want dat is wat je als speler wilt. Ik heb het alleen niet zelf in de hand. De trainer moet de keuzes maken.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Quick Boys is binnen een mum van tijd een vervelende tegenstander geworden (plus video)’ 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)