Eerder bestempelde Jan-Willem Tesselaar dit seizoen al als het jaar van de waarheid. De spits van Katwijk lijkt die woorden voorlopig ook waar te maken, want in de voorbereiding scoorde de aanvaller maar liefst zeven keer. Die lijn hoopt hij aanstaande zaterdag door te trekken wanneer de ploeg van Jan Zoutman het in de eerste competitiewedstrijd opneemt tegen Scheveningen.

Hallo Jan-Willem! Je hebt persoonlijk een goede voorbereiding gehad. Heb je daar een verklaring voor?
„Ik heb enorm veel gedaan om echt fit aan de start van het seizoen te beginnen. Dat gaat van hardlopen met Nick Zeijlmans van Rijnsburgse Boys in de duinen, tot lekker bezig zijn in de sportschool en ik ben sinds kort ook aan het kickboksen. Het is niet zo dat ik vorig jaar niks heb gedaan om fit te worden, maar ik heb er nu extra veel aandacht aan besteed.’’

Hoe merk je dat je daar nu profijt van hebt?
„Ik voel me veel fitter in het veld. Ik kan nu bijvoorbeeld aan het einde van een wedstrijd nog steeds vol doorgaan. Mentaal is dat ook in mijn voordeel. Ik heb natuurlijk gezegd dat het voor mij dit jaar echt moet gaan gebeuren. Dat ervaar ik als een gezonde druk en ik heb er voor mijn gevoel alles aan gedaan.’’

Hoe veel waarde hecht jij dan uiteindelijk aan jouw goede voorbereiding?
„Daarin wordt toch de basis van het seizoen gelegd. Voor mij is het positief dat ik mezelf heb laten gelden en belangrijk ben geweest voor de ploeg. Meer kan ik niet doen. Maar er is natuurlijk ook veel concurrentie en uiteindelijk moet ik in de competitie nog steeds het vertrouwen van de trainer hebben en wil ik zelf nog steeds zo veel mogelijk scoren.’’

,,Het doel is om in ieder geval zo lang mogelijk bovenin mee te draaien en hopelijk staan we dan uiteindelijk met de schaal in onze handen.”

Vorig seizoen hadden jullie vooral in de laatste fase van een aanval moeite om uiteindelijk tot scoren te komen. Hoe proberen jullie dat nu op te lossen?
„We hebben een sterk team en ik heb er alle vertrouwen in dat het dit jaar wel goed komt. Alleen moeten bepaalde dingen dan anders om ervoor te zorgen dat er bepaalde systemen en automatismen in het elftal komen. Aan creativiteit ontbreekt het bij ons namelijk echt niet. Zelf heb ik veel als rechtsbuiten gespeeld. Dat bevalt me prima, want ik word goed gevonden. Het is zeker geen nieuwe positie voor mij, want in de jeugd heb ik eigenlijk overal in de voorhoede gespeeld.’’

Is het al merkbaar dat jullie in het aanvallende gedeelte beter zijn geworden?
„Ik vind van wel. We vinden elkaar makkelijker en we creëren ook genoeg kansen. Vooral dat laatste is heel belangrijk, want als ons dat niet lukt, moeten we ons wel zorgen maken. Zelf kan ik ook nog beter mijn kansen benutten, dus ik ben ervan overtuigd dat de goals echt veel makkelijker gaan vallen dit seizoen.’’

Aankomende zaterdag nemen jullie het in de eerste wedstrijd van het seizoen op tegen Scheveningen. De eerste horde op weg naar de titel?
„Daar gaan we met zijn allen natuurlijk wel voor. Het doel is om in ieder geval zo lang mogelijk bovenin mee te draaien en hopelijk staan we dan uiteindelijk met de schaal in onze handen. De voorbereiding is positief verlopen, maar dat geeft geen garanties voor de competitie, want daar komen weer hele andere dingen bij kijken. We weten door vorig seizoen natuurlijk een beetje hoe Scheveningen speelt, maar uiteindelijk moeten we het zelf doen.’’

Foto: Peter Teunissen

Lees ook:De strijd onder de Noordwijkse lat is nog niet beslist


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)