Renate Jansen heeft vrijdagavond een hoofdrol opgeëist in het duel tussen de vrouwen van PSV en FC Twente (3-3). Met twee doelpunten en een assist zorgde zij ervoor dat de Tukkers op rozen leken, maar de thuisploeg toonde na de thee karakter.

Al binnen twee minuten had Jansen het net gevonden. De thuisploeg verloor de bal rondom het eigen strafschopgebied en de international was alert. Met een schot buiten het zestienmetergebied schoot zij raak: 0-1. Kort daarna was het weer raak voor de oud-Kagiaan, want uit een voorzet knikte zij ook de 0-2 tegen de touwen.

Ook in het tweede bedrijf eiste de Europees kampioene een hoofdrol op. Uit een voorzet van Jansen kon Joelle Smits raak schieten: 0-3. Deze winst leek binnen, maar de koploper bleek veerkrachtig. Kort na de 0-3 kwam de thuisploeg terug tot 2-3. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kwam PSV op gelijke hoogte uit een vrije trap.