Een goede serie neerzetten, wegkomen uit de onderste regionen. Dat was voor Katwijk het devies aan het begin van de tweede seizoenshelft. Maar de stijgende lijn die de regerend landskampioen vorige week tegen Excelsior Maassluis liet zien, bleek zaterdag tegen Scheveningen niet meer dan een kortstondige opleving te zijn. Katwijk werd voor eigen publiek genadeloos op de pijnbank gelegd en mocht met 1-5 nog niet eens klagen.

De trouwe Katwijk-aanhang zat nauwelijks of de wedstrijd was al zo goed als gespeeld. Zo snel ging het zaterdag aan de Krom. Binnen vier minuten stond het al 0-2 voor Scheveningen. Middenvelder Jos Jansen wist niet wat hem overkwam. ,,We waren gewoon niet geconcentreerd. Bij de eerste goal dachten er een paar aan een handsbal van Scheveningen. Bij de tweede treffer ging er nota bene een uitbraak van ons aan vooraf.”

Donny van Oijen miste vervolgens de kans op de aansluitingstreffer. De rappe aanvaller ging alleen op de doelman af, maar verzuimde te scoren. ,,Als Donny gaat liggen, gaat de keeper eraf met rood. Dat zei de scheidsrechter ook na afloop. Of hij moet scoren. Dan had het nog heel anders kunnen lopen.”

De derde Scheveningse treffer maakte aan alle Katwijkse illusies een einde. ,,Toch hadden we het idee dat als we snel de 1-3 konden maken, er nog iets mogelijk was. Maar toen counterden zij naar 4-0 en was het over.” Robbert Susan redde vlak voor tijd nog de eer voor de thuisploeg.

Katwijk blijft door de nederlaag op de voorlaatste plaats staan. Geluk voor de formatie van Cees Bruinink is dat de concurrentie ook verloor.  ,,Vorige week hadden we de pech dat de concurrentie ook won, nu is het andersom. Het gaat nu tussen Ter Leede, Noordwijk, Excelsior Maassluis en wij. En ik ben benieuwd hoe Rijnsburgse Boys omgaat met het verlies van Van Eeuwijk en Ignacio.”

,,Naar boven kijken is er nu niet meer bij. Het wordt overleven. Een ander soort voetbal wordt nu gevraagd. Namelijk vechtvoetbal. Daar waren we al mee begonnen en  zullen we door moeten zetten”, stelt Jansen.

De 26-jarige Haarlemmer is er zeker van dat de uitglijder een incident is. ,,Dit moeten we vergeten en op naar Spakenburg. Daar hebben we voor de supporters nog wat goed te maken na vorig jaar.”

Archieffoto: Aad de Winter/www.bobkat.nl

[youtube id=”-1Uj6BnfLi8″ width=”620″ height=”360″]

[youtube id=”L-X6fGzRBNI” width=”300″ height=”180″]
[youtube id=”QaJFsaKF0bU” width=”280″ height=”180″]


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)