Lars Jansen had genoten van de intense derby die Katwijk – Noordwijk was. “Het is negentig minuten lang strijden geweest, zowel Katwijk als wij dat alles in de strijd gooide om te winnen. Uiteindelijk is 2-2 voor dit voetbalgevecht denk ik een terechte uitslag.”

Jansen was één van de uitblinkers aan Noordwijkse kant door in de eerste helft Des Kunst 1-op-1 te stuiten. Na rust deed hij het hetzelfde toen Bart Sinteur en Jaymillio Pinas vrij voor hem verschenen. “Ik heb het lekker naar mijn zin gehad vandaag, heb belangrijk kunnen zijn voor de ploeg door een aantal goede ballen tegen te houden. Helaas was het niet genoeg om te winnen, maar we hebben er wel alles aan gedaan.”

‘Hoge druk’
Noordwijk kende op de Krom een prima start en leidde al na tien minuten met 0-2. Wat was precies het strijdplan? “Eigenlijk willen we negentig minuten lang domineren, maar je moet ook reëel zijn: dat kan niet een hele wedstrijd. We begonnen heel goed, met hoge druk, en toen viel die eerste goal en vervolgens ook een tweede. Volledig terecht volgens het spelbeeld op dat moment”, stelde Jansen.

Na die openingsfase moest Noordwijk uiteindelijk wel verder terug. “Er komt dan ook een bepaalde mate van vermoeidheid om de hoek kijken. Katwijk zet het iets anders neer en dan gaan wij iets meer naar achteren lopen. In de tweede helft kon de pot uiteindelijk alle kanten op.”

Terechte strafschop?
De 2-2 viel in de zeventigste minuut uit een strafschop van Robbert Susan. Of de arbitrage een juiste beslissing had gemaakt om de bal op de stip te leggen, daar kon Jansen kort na de wedstrijd geen waardeoordeel over vellen. “In mijn beleving bestrafte de scheidsrechter een handsbal, maar ik denk ook dat Kick (Groot, red.) een goede duw kreeg, waardoor dat gebeurde. Maar daar kan ik nu niet goed over oordelen. Het gaat allemaal echt in een split second en op beeld is het makkelijker terug te kijken.”

Uiteindelijk speelde Noordwijk voor de derde keer in evenzoveel wedstrijden gelijk. Na een wat stroeve start in Haarlem tegen Kon. HFC (1-1) geven de optredens tegen AFC (1-1) en nu tegen Katwijk de burger op de Duinwetering moed.

“Ik denk dat we laten zien wat we willen en kunnen ambiëren. We gaan nog steeds voor het aanvallen van de top vijf, en zelf vind ik dat je ook voor het kampioenschap moet gaan. Ik denk dat we met z’n allen gewoon zo moeten blijven strijden.”

Beluister hieronder het hele video-interview. Door technische problemen is het geluid helaas niet optimaal

Lees ook: Intense en amusante derby op de Krom eindigt in 2-2
Check ook: Susan kan uiteindelijk ‘wel leven’ met remise tegen Noordwijk


POPULAIRE BERICHTEN