Renate Jansen heeft een nieuwe club binnen Nederland gevonden. De aanvaller heeft zich verbonden aan PSV. Jansen komt over van FC Twente, waarvoor ze negen jaar succesvol uitkwam.

De 33-jarige Jansen vertrok transfervrij bij FC Twente en leek lange tijd in te zetten op een buitenlands avontuur. Uiteindelijk is het toch PSV geworden. “Ik moest er even over nadenken. Dat ik nu toch hier zit, zegt eigenlijk alles. PSV is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Nu is het de volgende stap om kampioen te worden.”

Jansen groeide op in Abbenes en voetbalde in onze regio voor Kagia en Ter Leede. Daarna was ze lange periodes actief voor eerst ADO Den Haag (zeven jaar) en vanaf 2015 voor FC Twente.

Volle prijzenkast
Inmiddels heeft Jansen vijf landstitels achter haar naam staan. Ook won ze drie keer de KNVB Beker en de Eredivisie Cup. Verder is Jansen al geruime tijd international.

Bij PSV zijn ze maar wat blij dat ze Jansen hebben kunnen vastleggen tot medio 2026. “Renate is een grote naam in het vrouwenvoetbal”, vertelt technisch manager Maud Roetgering. “Ze heeft ontzettend veel kwaliteiten en haar cijfers en prijzenkast weerspiegelen dat. Het was een buitenkans om haar aan te trekken en die hebben we met beide handen aangegrepen. Dat het is gelukt zegt wat over het project waarmee we bezig zijn. We kijken er enorm naar uit om haar in actie te zien.”

Foto: PSV

Lees ook: Captain Jansen verlengt bij FC Twente en gaat op voor negende seizoen

POPULAIRE BERICHTEN