In de wedstrijd tegen Stompwijk’92 was het af en toe genieten geblazen als supporter van Foreholte. Vooral in de eerste helft lieten de Voorhouters zien wat het aan de bal kon. De tweedeklasser is onder de nieuwe coach, Frank Bloemheuvel, zoveel beter geworden in sommige wedstrijden, dat het af en toe bijna niet te geloven is dat veel van die spelers vorig jaar ook gewoon in de basiself stonden. Tegen het elftal uit Leidschendam werd het verschil voor rust al gemaakt (4-1).

Vorig jaar speelde Foreholte zich pas op de allerlaatste speeldag van de competitie veilig voor nog een jaar in de Tweede Klasse. Onder het laatste jaar van Marcel IJzendoorn werd er een minder jaar gedraaid en ook het voetbal was af en toe niet om over naar huis te schrijven.

Combinatievoetbal
Dit seizoen zijn de rollen compleet omgedraaid. Door het verlies van ROAC staat de ploeg van Bloemheuvel inmiddels op een tweede plaats. Dat is mooi meegenomen, maar de voetballende manier waarop dat gebeurt, doet helemaal verbazen. Die basis is in september gelegd en wordt nu beetje bij beetje uitgebreid. Bloemheuvel heeft een bepaalde noot weten te kraken in de selectie van de Voorhouters waardoor het voetbal alsmaar beter wordt.

Tegen Stompwijk’92 liet de thuisploeg dat in de eerste helft af en toe met mooi combinatievoetbal zien. De oud-coach van ARC was echter meer tevreden met de tweede helft, ondanks dat er in het tweede bedrijf niet meer werd gescoord.

,,Als je tegen mij had gezegd dat we vandaag met 4-1 zouden winnen, had ik daar blind mijn handtekening onder gezet.’’

„In de rust was ik ondanks de 4-1 voorsprong niet helemaal tevreden over het vertoonde spel. We maakten vier goals, dat was natuurlijk goed, maar ik vond dat we in balbezit te slordig en te makkelijk waren. Na de rust waren we aan de bal veel degelijker. Dat zorgde ervoor dat we niks meer weggaven.’’

„Alleen waren we niet zorgvuldig genoeg met de kansen. Dat was jammer, want we sprongen niet goed om met de mogelijkheden die er wel degelijk waren. Maar aan de andere kant, als je tegen mij had gezegd dat we vandaag met 4-1 zouden winnen, had ik daar blind mijn handtekening onder gezet.’’

Hakjes
Zo was de coach uiteindelijk tevreden met een mooie middag op Sportpark Elsgeest. Al bleef hij kritisch. „Wij letten als trainers ook op de details en dat vond ik voor de rust niet goed genoeg. We stonden weliswaar ruim voor, maar als je voor of achter staat moet ik ook een beetje door de uitslag heen kijken. Ik zag in de eerste helft een paar hakjes op de middenlijn. Dat was totaal onnodig en we wisten dat Stompwijk’92 een counterploeg was. De tweede helft hadden we ook niks meer van de bezoekers te duchten.’’

,,We maken heel snel 2-0, dat scheelt wel een hoop tegen een team dat heel erg inzakt.’’

De Voorhouters hadden de wedstrijd binnen 26 minuten eigenlijk al in de knip, door een eigen goal van Dennis van der Linden en doelpunten van Marouane El Idrissi en Jelle Geerlings. De laatste was van wonderlijke schoonheid met een lob over de keeper heen. Vijf minuten voor ruste maakte Van der Linden zijn eigen goal goed, maar Foreholte linksback Olle Roffelsen bracht met zijn eerste competitiedoelpunt het verschil weer naar drie doelpunten en zette daarmee ook de eindstand al voor rust op het scorebord.

Wisselvalligheid
Nadat er vorige week werd verzuimd om de tweede periode te pakken, kon iedereen na afloop tegen het elftal uit Leidschendam weer met een lach rondlopen. Veel mensen vroegen zich af waarom het verschil tussen beide wedstrijden zo groot was. Geerlings dacht dat het vooral met de omstandigheden te maken had.

„Het veld hielp vorige week niet mee en nu speelden we op een snel veld door de regen en dat lag ons vandaag heel goed. Daarnaast moet het ook een beetje meezitten. We maken vandaag heel snel 2-0, dat scheelt wel een hoop tegen een team dat heel erg inzakt.’’

Foreholte – Stompwijk’92 4-1 (4-1) 9. Van der Linden (eigen doelpunt) 1-0, 11. El Idrissi 2-0, 26. Geerlings 3-0, 39. Van der Linden 3-1, 44. Roffelsen

Foreholte: Guijt, Van Dam, Van der Zwaan, Spreeuw, Roffelsen, Bloemendaal, Admiraal (82. Brabander), Van Vliet, El Idrissi, Arroyo (70. Lemmers), Geerlings

Archieffoto: Jeannette Kloet