Zijn naam zong al een tijdje rond in Katwijk. Vanmorgen kwam aan alle onduidelijkheid een einde. Jason Oost is de nieuwe aanvaller van Quick Boys. Is hij de man die Yordi Teijsse moet doen vergeten op Nieuw Zuid? In ieder geval haalt Quick Boys met Oost een brok aan ervaring binnen. ,,Ze zochten meer dan alleen een spits, ook iemand die op andere posities uit de voeten kan.” 

De 33-jarige Oost was clubloos nadat zijn contract bij Almere City FC niet werd verlengd. Quick Boys was er vroeg bij en probeerde de voetballer met eredivisie-ervaring over te halen om naar Nieuw Zuid te komen. Aanvankelijk hield Oost de boot af, in de hoop op een mooie club uit het profvoetbal. Toen die niet kwam wilde de speler met Indonesische roots alsnog graag in gesprek met de club uit Katwijk. Zondag werd met technisch manager Gert Aandewiel de handtekening gezet onder het contract dat hem verbindt aan Quick Boys.

Trainerscarrière 
,,Eerlijk gezegd voelde ik me nog fit genoeg om door te gaan in het profvoetbal”, vertelt Oost. ,,Als clubs niet concreet worden, dan ga je nadenken over het leven na het profvoetbal. Onlangs heb ik de knoop doorgehakt en gekozen om voor Quick Boys te gaan voetballen.” Ook de mogelijkheid om zijn trainerscarrière te beginnen hielp Oost in z’n beslissing om naar Katwijk te gaan.

,,Quick boys heeft een prima structuur staan. Ik ken de club ook uit mijn jeugd. Met Feyenoord speelde ik regelmatig bij Quick Boys. Ze hebben een prima jeugdopleiding. Daarnaast denk ik dat ik best veel ook kan leren van Gert Aandewiel. Hij is zelf ook werkzaam bij de KNVB, geeft daar cursussen. Ik wil zelf mijn TC-3 en TC-2 versnelt gaan halen. Dat is mogelijk als oud-profvoetballer. De komende tijd wil ik naast het voetballen bij Quick Boys gaan ontdekken of het trainerschap ook wat voor mij is.”

Of Jason Oost dan ook gelijk de naam is die Yordi Teijsse op moet volgen wil de net aangetrokken speler niet helemaal bevestigen. ,,Quick Boys zocht inderdaad iemand voor in de spits, maar ook iemand die ook op meerdere posities uit de voeten kan. Ik kan ook van links komen, of achter de spitsen spelen. Daarom zijn er meerdere opties mogelijk.”

Ervaring
Met de 33-jarige voetballer halen de Katwijkers ongetwijfeld een brok aan ervaring binnen. Zo speelde Oost in de Eredivisie bij VVV-Venlo, De Graafschap, Sparta Rotterdam, RKC Waalwijk en Excelsior. Hij voetbalde in België voor Lommel United en speelde de afgelopen jaren in de Eerste Divisie bij Almere City FC.

,,En daar wilde de trainer van Almere City, Jack de Gier, me graag behouden, maar andere gelederen binnen de club dachten daar anders over”, legt Oost uit. ,,Misschien willen ze jongere spelers de kans geven? Ik ben toch al 33 jaar. Of ik mijn voetbal-ervaring in Katwijk ga overbrengen? We hebben het er niet letterlijk over gehad in de gesprekken met Gert Aandewiel. Ik denk dat het een proces is. Quick Boys heeft veel jonge voetballers, dus het zal zeker meespelen. Maar hoe dat te werk gaat, is per groep afhankelijk. Ik wil nu in ieder geval zo snel mogelijk aansluiten bij de groep, dus dat gebeurt deze week al. Ik begin natuurlijk met een kleine achterstand en wil zo snel mogelijk wedstrijdfit worden.”

Jason Oost is er in ieder geval alles aan gelegen om met Quick Boys een goed figuur te slaan in de Derde Divisie. ,,Samen met Quick Boys moeten we de weg omhoog voortzetten in het amateurvoetbal. Dat ze vorig jaar kampioen zijn geworden zegt alvast genoeg. Maar voor mij is het heel moeilijk inschatten hoe de club er voor staat in de Derde Divisie. Dat weten jullie vast beter”, lacht Oost. ,,Ik ken alleen Gerard Aafjes nog uit het profvoetbal. Daarnaast is Quick Boys een bekende naam en ben ik nu op het complex geweest en heb ik alles gezien. Ik heb zin in deze nieuwe uitdaging.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)