zaalcupleaderboard3De dagen worden rap korter en het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Dat betekent ook dat de Horesca Horecavo ZaalCup er weer aankomt. Vorig jaar was de eerste editie met twee categorieën bij de jeugd en een seniorentoernooi. Dit jaar zijn er liefst vijf verschillende categorieën met jongens onder 11, jongens en meisjes onder 13, jongens onder 15 en natuurlijk de senioren. Met de trainer Jasper Faas van de jongens van FC Lisse onder 15, van de winnaars van vorig jaar, kijken we terug en vooruit.

 ,,Het was echt super vorig jaar”, begint Faas. ,,Het was goed geregeld. Dingen als eten en drinken en het aantal wedstrijden. Tussendoor kon je leuk bij andere wedstrijden gaan kijken en de ambiance was ook prima.”  Het is dan ook geen verrassing dat de titelverdedigers bij jongens onder 15 zich al weer hebben ingeschreven voor de editie van 2016. ,,We gaan weer voor de prijzen”, klinkt het strijdvaardig. ,,We mikken op een plek bij de top drie, maar we gaan natuurlijk voor het hoogste.”

Er zullen genoeg teams zijn die FC Lisse JO15 van het ereschavot willen houden. Wie ziet Faas als de voornaamste concurrenten? ,,Dat is lastig want ik weet natuurlijk niet wie er allemaal ingeschreven staan. Vorig jaar was het veld aardig compleet als ik het me goed herinner. Dus daar vanuit gaande denk ik dat Quick Boys en Foreholte de grootste concurrenten zijn. Die zullen allebei een prima team op de been kunnen brengen. De techniek zal uitmaken welke ploeg de beste is.”

Techniek
Logisch want om techniek draait het allemaal in de zaal. Faas: ,,Basistechniek, iemand kunnen passeren maar ook lopen zonder de bal. Daar draait het wel om bij zaalvoetbal. Maar dat zijn vaardigheden die je buiten ook goed kunt gebruiken. Dus als buiten trainen niet gaat, moet je ook altijd de zaal ingaan. Daar word je gewoon beter van.”

Kortom, genoeg reden om mee te doen aan de zaalcup? ,,Absoluut. Het is super geregeld, de ambiance is geweldig, je speelt genoeg wedstrijden. Het is gewoon een prachtig toernooi!”

buttonzaalcup

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)