[slideshow_deploy id=’45842′]

,,Het is niet zo dat als je wint op de eerste speeldag dat je kampioen wordt.” Dat waren de eerste woorden van Kees Zethof na afloop van VV Noordwijk – AFC (2-0). De Noordwijker sloot zijn competitiedebuut winnend af, maar het was wel duidelijk dat er voor Zethof en co nog veel werk aan de winkel is.

Alle ingrediënten waren aanwezig voor een spetterend begin van de competitie. Een aangename temperatuur, een lekker zonnetje en tweeëntwintig spelers die stonden te trappelen om te beginnen. Of zoals Zethof zei: ,,Dan is het fijn dat je in de voorbereiding een paar leuke potjes speelt, maar nu gaat het voor het echie.”

Noordwijk miste wel een paar belangrijke spelers in de vorm van: Mustafa Amezrine (schouderblessure), Ruperto Dorothea (liesblessure) en Maurice van der Neut (vakantie).

Het was een heet middagje op sportpark de Duinwetering, maar dat had niet te maken met wat op het veld gebeurde. Noordwijk had de eerste helft veel de bal, maar deed er weinig mee. In de laatste fase van de aanval was de thuisploeg vaak te slordig. Dit leidde er toe dat de Noordwijkers in de eerste helft weinig creëerden. Volgens de oefenmeester van Noordwijk had dat z’n redenen.

,,Het is belangrijk dat je de competitie goed start, maar je pakt het kampioenschap niet in de eerste speelronde.”

,,We speelden vandaag met vier andere poppetjes dan dat we gewend waren. Dat heeft natuurlijk invloed op ons spel. In de eerste helft vond ik dat de afstanden voor de middenvelders te groot waren. Dat is dan weer het mooie aan de rust, want toen konden we een paar wijzigingen doorvoeren. Daardoor zagen we dat het in de tweede helft al een stuk beter ging lopen, maar ook toen was het nog niet geweldig.”

Zenuwen
Tien minuten voordat de beide ploegen aan de thee gingen werd de ban gebroken. Uit een hoekschop van Thomas Reynaers – die een goede wedstrijd speelde – kwam de bal voor de voeten van Tjeerd Westdijk. De spits werkte de bal van dichtbij tegen het net, 1-0. Door deze goal kwam er wat meer leven in de brouwerij en ging de thuisploeg al snel op zoek naar de tweede treffer.

,,Kijk, het leuke is dat de kop er nu eindelijk af is. Het is belangrijk dat je de competitie goed start, maar pakt het kampioenschap niet in de eerste speelronde. Vandaag was het gewoon heel moeizaam, ondanks dat we de betere ploeg waren en de beste kansen kregen. Het moet gewoon nog beter. Voor m’n gevoel had het ook iets te maken met dat de jongens zenuwachtig waren om weer te beginnen.”

Beslissing
In de tweede helft ging Noordwijk op zoek naar de tweede treffer en waren er kansen in overvloed. Zoals een kopbal van Emiel Wendt, die knap werd gepakt door de doelman van de Amsterdammers, en een inzet van Jim van der Krogt die van de lijn werd gehaald. De bezoekers lieten zich steeds meer gelden en gingen opportunistischer spelen. De bal werd een paar keer het Noordwijkse strafschopgebied ingepompt, maar veel gevaar leverde dit niet op.

Een paar minuten voor tijd viel dan eindelijk de beslissing. Westdijk stuurde de uitblinker van de middag, Denzel James, de diepte in en die bleef koeltjes voor de keeper: 2-0. Noordwijk kreeg nog wel kansen op meer, maar benutte die uiteindelijk niet. Volgende week wacht voor Noordwijk de eerste derby van het seizoen. Dan reizen Kees Zethof en zijn mannen af naar De Kooltuin voor het treffen met FC Rijnvogels.

Noordwijk – AFC 2-0 (1-0) 36. Westdijk 1-0, 83. James 2-0.

Noordwijk: Rondeltap, Ten Hoope, Michel, Brocker, Bosma, Le Congé, E. Wendt, Reynaers, Van der Krogt (85. Hoogerwaard) , Westdijk, James (83. Van Staveren)