Bijna een jaar geleden werd het contract tussen Fortuna Sittard en Jeffrey Vlug ontbonden. De zoektocht naar een nieuwe profclub bleef daarna zonder resultaat, waarna Rijnsburgse Boys de 29-jarige middenvelder annex aanvaller eind februari vastlegde voor het nieuwe seizoen. Daarmee haalden de Uien een speler met een karrenvracht ervaring binnen. Vlug raakt dan ook niet in paniek nu de resultaten tegenvallen. 

Na zijn opleiding in de ADO-jeugd verkaste de geboren Woerdenaar naar Sparta. Waarna er een grillige carrière volgde die hem langs clubs RBC, Go Ahead Eagles, opnieuw RBC, FC Eindhoven, FC Den Bosch en Fortuna Sittard leidde. ,,In Limburg zag ik in dat het weleens einde oefening als profvoetballer zou kunnen zijn. Clubs in de Jupiler League kiezen meer en meer voor jeugdig talent. Omdat ik in 2014 vader ben geworden, ben ik een buitenlands avontuur uit de weg gegaan. Het afscheid van het profcircuit zag ik dus wel aankomen. Toen Rijnsburgse Boys zich meldde heb ik toegehapt. Spelen in de Topklasse is ook niet verkeerd. Dat combineer ik nu met mijn werk als recruiter bij Career Control in mijn woonplaats Woerden. En dat bevalt me uitstekend.”

Matig tussenrapport
Dat de resultaten op de Middelmors dit seizoen op zijn zachtst gezegd tegenvallen, is de ex-prof beslist niet ontgaan. Zeven remises, drie zeges en evenzovele nederlagen zijn niet des Rijnsburgs. Het tussenrapport dat de ploeg van Niek Oosterlee kan overleggen, sluit niet aan op hetgeen de geelzwarte supporters en sponsors gewend zijn.

,,Dat merk ik ook wel om me heen, hoor”, erkent Vlug. ,,Natuurlijk  spelen de resultaten uit het verleden hierbij een rol. Dat is logisch. Daar komt bij dat het gewoon een heel belangrijk seizoen is nu promotie naar de Tweede Divisie moet worden afgedwongen. Zelf raakt het commentaar me niet zo, ik heb intussen het een en ander meegemaakt. Maar dat wil niet zeggen dat ik me het niet aantrek dat het niet loopt zoals we zouden willen. Op papier hebben we een selectie die in staat moet zijn om bij de eerste zeven te eindigen. Na een uitstekende start zijn we flink teruggevallen. Sommigen zeggen dat we te weinig scoren, maar voor mij ligt het toch vooral aan het feit dat we teveel tegentreffers krijgen en daarbij vaak al snel op achterstand komen. Dan wordt winnen in deze afdeling sowieso al moeilijk.”

VLug

Afgelopen zaterdag slaagde Rijnsburgse Boys er opnieuw niet in om te winnen. Tegen Scheveningen (0-0) werd alweer tegen de zevende remise van het jaar opgelopen.  ,,Bovendien was het geen al te beste wedstrijd. Van beide kanten overigens. Qua kansen had Scheveningen het net iets beter voor elkaar. Richard van Nieuwkoop hield ons gelukkig op de been.”

Rijnsburgse Boys was in de slotfase met een inzet die maar net naast de Scheveningen-goal verdween nog akelig dichtbij drie punten. ,,Dat zou natuurlijk mooi geweest zijn. Voor ons is het echt kwestie om eens een ’lekkere’ overwinning te boeken. Half september was dat bij Capelle voor de laatste keer het geval. Dat is natuurlijk veel te lang geleden. Ik heb het idee dat een overwinning ons over het dode punt gaat helpen.”

Voor Vlug is het duidelijk dat de laatste drie duels voor de winterstop cruciaal zijn. December gaat wat hem betreft de toon zetten voor het verloop van de rest van het seizoen. ,,Er is nog nauwelijks een middenmoot in de Topklasse. Er zijn nog zoveel ploegen die meedingen. Bovendien verwacht ik ook van IJsselmeervogels en GVVV nog wel wat. Dan weet je dat het straks dringen geblazen wordt.  We spelen nu nog uit tegen RVVH en thuis tegen Excelsior Maassluis en DVS ’33. Drie ploegen die in onze directe omgeving bivakkeren. Rechtstreekse concurrenten. Als we drie examens goed afleggen ziet de wereld er weer heel anders uit. Als ploeg hebben we nog steeds het volste vertrouwen dat het goed komt.”

Tekst: Leo Schrama

Foto’s: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)