De jeugdopleidingen van SJC en Alphense Boys gaan met elkaar samenwerken. Afgelopen maandag hebben de voorzitters van beide verenigingen een handtekening gezet onder een contract dat de twee clubs met elkaar verbindt. Doel van de samenwerking is het delen van kennis en het verbeteren van elkaars jeugdopleidingen door gezamenlijk cursussen en clinics te gaan organiseren.

Volgens de beide clubs is het door deze samenwerking bijvoorbeeld een stuk eenvoudiger om een KNVB-docent op locatie te krijgen voor een cursus. Ook willen de twee verenigingen de handen in één slaan op het gebied van talentherkenning en talentontwikkeling.

Sinds SJC met het eerste elftal het ene naar het andere succes boekt, heeft de club de nadrukkelijke wens uitgesproken de jeugdopleiding daarbij ook te willen doorontwikkelen. Het ideaalbeeld voor de Noordwijkers is om nog steeds zoveel mogelijk echte SJC’ers in het eerste elftal te hebben.

Structuur
De keuze om qua jeugdopleiding te gaan samenwerken met Alphense Boys is geen vreemde. De club uit Alphen aan den Rijn staat bekend om de goede structuur in hun jeugdafdeling en de successen die het daarmee heeft geboekt. Voor het nieuwe beleidsplan van SJC omtrent de jeugd, heeft de club ook informatie ingewonnen bij de hoofdklasser. Veel jeugdteams van Alphense Boys spelen op hoog niveau.

Profvoetballers Jens Toornstra (Feyenoord) en Noussair Mazraoui (Ajax) speelden in hun jeugd bij Alphense Boys.

Foto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Noordwijk stunt voor tweede jaar op rij tegen IJsselmeervogels’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen