De jeugdopleidingen van SJC en Alphense Boys gaan met elkaar samenwerken. Afgelopen maandag hebben de voorzitters van beide verenigingen een handtekening gezet onder een contract dat de twee clubs met elkaar verbindt. Doel van de samenwerking is het delen van kennis en het verbeteren van elkaars jeugdopleidingen door gezamenlijk cursussen en clinics te gaan organiseren.

Volgens de beide clubs is het door deze samenwerking bijvoorbeeld een stuk eenvoudiger om een KNVB-docent op locatie te krijgen voor een cursus. Ook willen de twee verenigingen de handen in één slaan op het gebied van talentherkenning en talentontwikkeling.

Sinds SJC met het eerste elftal het ene naar het andere succes boekt, heeft de club de nadrukkelijke wens uitgesproken de jeugdopleiding daarbij ook te willen doorontwikkelen. Het ideaalbeeld voor de Noordwijkers is om nog steeds zoveel mogelijk echte SJC’ers in het eerste elftal te hebben.

Structuur
De keuze om qua jeugdopleiding te gaan samenwerken met Alphense Boys is geen vreemde. De club uit Alphen aan den Rijn staat bekend om de goede structuur in hun jeugdafdeling en de successen die het daarmee heeft geboekt. Voor het nieuwe beleidsplan van SJC omtrent de jeugd, heeft de club ook informatie ingewonnen bij de hoofdklasser. Veel jeugdteams van Alphense Boys spelen op hoog niveau.

Profvoetballers Jens Toornstra (Feyenoord) en Noussair Mazraoui (Ajax) speelden in hun jeugd bij Alphense Boys.

Foto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Noordwijk stunt voor tweede jaar op rij tegen IJsselmeervogels’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)