Joey van den Berg was vorig seizoen de hoofdrolspeler in een opvallende statistiek. De jonge aanvaller van Ter Leede moest de topscorerstitel aan collega Jeffrey Bok laten. Maar na wat studeerwerk bleek dat de Sassenheimer de minste minuten nodig had om een goal te maken in de selectie van Ter Leede.

Die statistiek kan hij nu na één duel in de Hoofdklasse (nog) niet overleggen, maar met zijn naam andermaal op het scoreformulier laat de 21-jarige voetballer zien de lijn van vorige jaar door te kunnen trekken. Mede dankzij een goal van zijn voet won de ploeg van Henk Wisman zaterdag bij Jodan Boys (0-3).

,,Die statistieken van vorig jaar vond ik wel verrassend om te lezen”, sprak Van den Berg na het duel z’n trots uit. ,,Ik heb een goede tweede seizoenshelft gehad en speelde toen ook regelmatig. Ik heb nu geprobeerd die draad weer op te pakken. Ik weet wel dat ik nog wat constanter moet worden in mijn spel.”

,,Daarom was deze overwinning ook voor het teambelang lekker.”

Voor Ter Leede gold in de voorbereiding precies hetzelfde. Na wisselvallige resultaten was het ook voor de Sassenheimers zelf de vraag waar ze nu begin september qua niveau zouden staan. Na het vertrek van sterkhouders als Marc de Kruijs en Oussama Siali moest trainer Wisman opnieuw gaan sleutelen aan het elftal. Met voorlopig succes.

Lange ballen
Ter Leede kwam in Gouda geen enkel moment in gevaar. ,,De overwinning was zeer terecht. In de eerste helft kwamen we wel met wat geluk op 0-1. Die goal had een luchtje van buitenspel. Daarna maakten we vrij snel de 0-2 en had Jodan Boys tot op dat moment weinig te vertellen. Toen na rust ook nog snel de 0-3 viel, probeerden zij het vooral via lange ballen. Daar hebben we eigenlijk nauwelijks moeite mee gehad.”

Met de 0-3 overwinning op Jodan Boys is Ter Leede het seizoen aanmerkelijk beter begonnen dan vorig jaar. Toen bleef het op de openingsdag van de Hoofdklasse steken op een 1-0 nederlaag bij Rijsoord. ,,Daarom was deze overwinning ook voor het teambelang lekker”, oordeelde Van den Berg.

Springplank
,,Zoals je zei is er in de samenstelling van het elftal best wel wat veranderd. Het zegt wel iets over het team dat we met best een aantal nieuwe spelers in het elftal gelijk met 0-3 winnen bij Jodan Boys. Bij ons weten we met z’n allen dat de club het moet doen zonder al te veel middelen. En toch slagen we er altijd in om een team op de been te krijgen. De ene speler ziet Ter Leede als een springplank. Anderen blijven hier juist graag vanwege het warme karakter. Dat maakt Ter Leede ook weer zo mooi als club.”

,,We moeten niet bang zijn om voor het hoogst haalbare te gaan strijden: het kampioenschap.”

Met de drie punten op zak volgt volgende week de lastige thuiswedstrijd tegen Spijkenisse. De ploeg uit het gelijknamige dorp trok flinke namen aan afgelopen zomer en hoopt zo snel mogelijk weer een stap omhoog te kunnen maken. Onder andere Mustafa Amezrine, Kees ‘Pier’ Tol, Ruperto Dorothea en Stefano Goncalves (allen ex-Noordwijk) spelen nu bij Spijkenisse.

,,Pas na de eerste vijf wedstrijden kunnen we echt zeggen waar we staan met Ter Leede. Maar we moeten niet bang zijn om voor het hoogst haalbare te gaan strijden: het kampioenschap. Maar pas rond de winterstop kunnen we daar echt iets zinnigs over zeggen.”

Archieffoto: Hans Schalk

Lees ook: ‘Kick-off Future Rules Football League: ,,Er is een enorm draagvlak voor”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)