Dat Joey Zandbergen een roerig jaar achter de rug heeft, mag wel duidelijk zijn. Althans, op voetbalgebied. Afgelopen zomer kwam hij bij oude liefde Rijnsburgse Boys terecht. In winterstop stapte hij over naar het Leidse FC Boshuizen en komende zomer maakt hij de overstap naar Valken ’68. Hij hoopt vooral weer veel plezier te kunnen maken op sportpark ’t Duyfrak.

Van de zaterdag naar de zondag en dan weer terug. Tweede Divisie, Eerste Klasse en volgend jaar Tweede Klassse of als de Valkenburgers weten te promoveren: Eerste Klasse. Nogal wat wisselingen in uiteindelijk maar één jaar tijd. Eerst maar eens terug naar afgelopen zomer.

Zandbergen keerde terug bij zijn oude liefde Rijnsburg, maar dat verliep niet helemaal lekker. „Ik werd vorig jaar gevraagd om terug te keren naar Rijnsburg. Dat laat je niet zomaar aan je voorbij gaan natuurlijk. Rijnsburgse Boys is toch mijn jeugdclub. Daarbij ga ik altijd voor het hoogst haalbare. Maar ik kan er heel simpel over zijn: dat is niet geworden wat ik ervan gehoopt had. Ik heb helaas niet kunnen overtuigen.”

,,Ik heb het prima naar mijn zin aan de Kade”

Na een halfjaar koos de Rijnsburger al voor een switch. Zandbergen verkaste naar FC Boshuizen. Geen onlogische stap aangezien zijn jongere broertjes beiden al een verleden hebben bij de Leidse club. Sammy Zandbergen speelde er één seizoen tot hij afgelopen zomer naar Quick Boys overstapte en Mitchell Zandbergen werd zelfs teamgenoot van Joey. „Ik had maar één optie in de winter en dat was de eersteklasser uit Leiden. Ik wilde niet nog een half jaar op de bank zitten. Mijn passie voor het spelletje komt dan bovendrijven en ik wil graag spelen. Dat is ook gelukt. Ik heb het prima naar mijn zin aan de Kade.”

Zondag
Uit die woorden blijkt inderdaad wel spelvreugde, maar toch is het niet helemaal wat hij zoekt. De overstap van de zaterdag naar de zondag is voor hem een behoorlijke uitdaging en eigenlijk niet vol te houden. „Als je op de zaterdag een biertje wil drinken met je vrienden dan kan dat niet, want je moet de volgende dag weer fit zijn. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de zondag, want dan moet je op maandag weer fris zijn voor je werk. Ook ga ik steeds meer merken aan mijn lichaam dat ik wat ouder wordt. Dan is het fijn als je op zaterdag speelt en op zondag je rust kan pakken.”

Maar waar zou Zandbergen dan wel willen voetballen? Terug naar Rijnvogels? Een club die hij een warm hart toedraagt door er vijf jaar te hebben gevoetbald. Ondanks het feit dat beide broertjes vanaf komend seizoen weer voor de Kooltuinstrijders gaan voetballen liet hij zijn keuze niet vallen op de Katwijkse Vogels. Hij koos wel voor vogels, maar voor de Valken ’68. „Rijnvogels is een gepasseerd station. Ik ben daar met een heel goed gevoel weggegaan en dat wil ik graag zo houden.”

,,Dan ga je vol voor het kampioenschap”

,,Bij de Valken spelen twee goeie vrienden van mij. Niels Hogewoning en Robbert van Delft. Ook spelen er gasten waarmee ik al eerder heb gespeeld. Dat geeft mij een heel positief gevoel over deze club.“ 

De club uit Valkenburg is dit seizoen nog volop in de strijd om promotie naar de Eerste Klasse af te dwingen. Voor Zandbergen maakt het niet uit in welke klasse hij volgend seizoen voetbalt. Hij wil gewoon lekker in het veld staan en pleziet met zijn vrienden maken. „Eerste Klasse zou mooi zijn natuurlijk, want je streeft als voetballer altijd het hoogste niveau na. Ik denk ook dat we dat met deze spelersgroep aan moeten kunnen. Maar als ze het niet redden dan is de Tweede Klasse ook een mooi podium om op te acteren. Dan ga je vol voor het kampioenschap. Ik wil volgend jaar vooral plezier maken en daar heb ik het volste vertrouwen in.”

Tekst: Roy van der Meij.
Archieffoto: Piet van Kampen.

Lees ook: Middenvelder alsnog weg bij Rijnvogels


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)