Na de zwaarbevochten puntendeling van een week eerder bij dvv Delft, keerde FC Lisse zondagmiddag met een 2-1 nederlaag aan de broek terug uit Den Haag. Promovendus Laakwartier toonde zich na de 0-0 halverwege in het tweede bedrijf iets efficiënter dan de Spruijt-formatie.

,,Een onnodige nederlaag”, oordeelde Johan Prins na afloop. ,,Voor de pauze hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Daarna was het van onze kant te slordig. Het ontbrak bij ons in de tweede helft vooral aan de eindpass. Daar zijn we vanmiddag op afgerekend.”

FC Lisse opende bepaald niet onaardig tegen debutant Laakkwartier. In de openingsfase liet Tom Hoejenbos met het hoofd de kans op de openingstreffer aan zich voorbij gaan, waarna ook Bas Vermeulen vrij voor doelman Groot niet in slaagde om de 0-1 op het scorebord te zetten. Aan de overzijde voorkwam doelman Sander Hogervorst met een paar knappe reddingen dat Laakkwartier met een voorsprong aan de thee kon gaan.

Geloof terug
Na de doelwisseling bleek Laakkwartier, dat in de as over technisch vaardige spelers beschikte, wel over voldoende scorend vermogen te beschikken. Johan Prins: ,,Hun spits was een sterk aanspeelpunt en daar hadden we moeite mee. Na een uur kwamen we op achterstand, om nog geen kwartier later door matig ingrijpen van onze kant op knullige wijze op 2-0 te komen. Toen bleek dat we in ieder geval over voldoende veerkracht beschikken. Na een hoekschop mocht ik ongehinderd opkomen en kon ik de 2-1 binnenkoppen. Dat bracht met nog tien minuten te gaan het geloof op minimaal een gelijkspel weer terug, maar helaas slaagden we daar toch niet in.”

Bij de pakken neerzitten doet Prins niet, nadat er slechts een schamel puntje is behaald in de eerste twee wedstrijden. Volgens de doelpuntenmaker zijn er zeker perspectieven. ,,Onze ambitie is om dit seizoen in de top mee te draaien en die blijft overeind. Ook na de matige seizoensstart. Dat we volgende week voor de derde opeenvolgende keer een uitwedstrijd spelen zegt me niets. Dat betekent dat we het straks ook weer een paar keer achter elkaar in de vertrouwde omgeving kunnen laten zien. We zullen echter wel scherper moeten worden, want juist daar ontbrak het ons vandaag aan.”

Laakkwartier-FC Lisse 2-1 (0-0). 60. Ahmed 1-0, 75. Alparlan 2-0, 80 Johan Prins 2-1

FC Lisse: Hogervorst, Johan Prins, Tibboel, Van Schagen, Ten Have, Hoejenbos (60. Boot), Van der Veek, Bram Prins (55. Van Dijk),Vermeulen, Schaap, Van Beelen.

Tekst: Leo Schrama

Foto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)