John Cuvelier is al een aantal jaar trainer van de JO19-1 van FC Lisse. De afgelopen jaren kreeg de Lisser een aantal grote talenten onder zijn hoede. Tot zijn groots genoegen braken ook Tom Enthoven en Moebarak Adouch door in het vlaggenschip van de club. 

Een trotse trainer is hij. In het verleden begeleidde hij Jens Toornstra al naar het betaalde voetbal en tegenwoordig leidt de oefenmeester spelers op voor de Tweede Divisie. Echter komt er na dit seizoen een einde aan de samenwerking tussen FC Lisse en Cuvelier. Laatstgenoemde gaat volgend seizoen de talenten van Alphense Boys onder handen nemen in de Vierde Klasse.

,,De zaterdag 1 bij Alphense Boys wordt eigenlijk een team met jongens die ik in het verleden heb getraind. Wij willen zo snel mogelijk naar de Eerste Klasse en dan ziet de club wel wat ze gaan doen. Ik wilde eigenlijk bij Lisse blijven, maar mijn wens om trainer te worden van het tweede elftal werd niet ingewilligd. Daarom heb ik ervoor gekozen om de uitdaging aan te gaan bij Alphense Boys. Ik heb tegen Lisse gezegd: sorry, maar ik ga mijn eigen weg.”

Muziek
De oefenmeester slaagde er in om met de JO19-1 de nacompetitie te halen. Dit seizoen staat hij ook met zijn team op de eerste plaats in de Vierde Divisie, dus promotie naar de Derde Divisie lonkt voor Cuvelier en zijn mannen.

,,We hebben een voorsprong van drie punten, dus het ziet er goed uit. Er zit veel muziek in de club FC Lisse en naar mijn mening kan er nog meer uitgehaald worden. De toestroming naar het eerste elftal kan bijvoorbeeld nog verbeterd worden. Ik denk dat sommige jongens van het tweede een prikkel nodig hebben. Dat had ik graag willen doen.”

,,Met die zuurstofflessen op zijn rug kan hij echt een grote worden.”

De opleider kreeg een paar seizoenen geleden Moebarak Adouch onder zijn hoede. De middenvelder, die de afgelopen twee wedstrijden twee keer in de basis begon bij het eerste, heeft een grote toekomst voor zich. Althans, dat vindt zijn trainer. Die adviseerde de club dan ook om Adouch zo snel mogelijk over te brengen naar de A-selectie.

,,Bij Mo zag je al vanaf minuut één dat hij heel goed zou gaan worden”, gaat Cuvelier verder over zijn pupil. ,,Na twee rondo’s ben ik wel op hem afgestapt. Ik heb toen tegen Mo gezegd: wat wil je nou? Hij haalde constant die bal onder zijn voet en daar werd ik gek van. Daarna is hij gaan inzien dat die twee keer moet raken. Maximaal. Met die zuurstofflessen op zijn rug kan hij echt een grote worden. Alleen zijn rendement zal nog iets omhoog moeten.”

Onbesuisd
Tot slot wordt Tom Enthoven geanalyseerd door Cuvelier. Enthoven werkte hij al mee in de jeugd van Alphense Boys. De verdediger vertrok naar Lisse en werd een half jaar later herenigd met zijn oude trainer. Ook bij de sterke Nieuw-Venneper was al snel te zien wat hij in zijn mars had.

,,Als B-junior heb ik hem getraind bij Alphense Boys. We speelden toen Eerste Divisie met dat team. Ik kwam hem weer tegen bij Lisse en ik moet zeggen dat de senioren hem goed hebben gedaan. In de jeugd ging hij er tijdens de duels nog wel eens te onbesuisd in, maar dat is er nu wel uit. Sinds die in de senioren speelt, is hij echt vooruit gegaan.”

Foto: Hubert Habers

Lees ook: Rijnsburgse Boys beloont 17-jarige Slootweg met promotie naar de A-selectie
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)