Voor velen kwam zijn aangekondigde afscheid afgelopen februari als een verrassing, maar Bas Jongbloed had geen plezier meer in het spelletje. Afgelopen zondag was toch echt de allerlaatste wedstrijd van de middenvelder van Foreholte. En die pot gaf hij glans. De Voorhouters handhaafden zich in de Tweede Klasse dankzij een overwinning bij Alphen.

Het zal een gek gezicht zijn voor de supporters op Sportpart Elsgeest: een middenveld zonder de nog relatief jonge speler van de rood-witten. De voetballer is midden twintig, maar wil tijd gaan vrijmaken voor andere dingen. „Mijn afscheid is nu definitief en als je dan ziet op welke manier dat is gegaan, doet mij dat goed. We stonden in de winterstop stijf onderaan en alsnog wisten we ons veilig te spelen.”

De Voorhouter wist uit z’n relatief korte carrière moeiteloos z’n mooiste momenten op te noemen na afloop van het duel tegen Alphen. „Ten eerste de promotiewedstrijden naar de Eerste Klasse drie jaar terug. Daar stonden ongeveer 1500 man langs de lijn, dat was super gaaf. Als tweede het kampioenschap naar de Tweede Klasse van vier jaar geleden. Tegelijkertijd was dat ook wel een dieptepunt aangezien ik daar weinig aan spelen toe ben gekomen.”

„De gezelligheid in de kleedkamer. Dat was altijd puur genot.”

Gelukkig liet de wedstrijd het afgelopen zondag toe om de spelers die stopten bij de Voorhouters een mooi afscheid te gunnen.  „Ik heb altijd gevoetbald bij Foreholte. Maar als ik eerlijk ben kwamen er op het moment dat we de wedstrijd nog aan het spelen waren, geen bepaalde gevoelens bij mij naar voren over mijn naderende afscheid. Misschien komt dat nog wel. We waren nu gewoon nog nog volop bezig om erin te blijven als team. Ik kreeg wel kippenvel bij de gedachte dat Mink (Schinkelshoek.red), Tom (Bleijswijk.red), en ik met z’n drieën werden gewisseld.“

Gezellig
De reden dat hij gaat stoppen is inmiddels allemaal bekend bij het grote publiek. ,,Het plezier is gewoon weg.” Maar gaat hij dan ook daadwerkelijk niks missen? „De gezelligheid in de kleedkamer. Dat was altijd puur genot. En de momenten na de wedstrijd en trainingen. Gezellig met zijn allen een biertje doen.”

,,Ik heb met verschillende generaties gevoetbald, maar er springt er voor mij niet één generatie uit. Het was altijd leuk, dat komt ook door zo’n club als Foreholte. Je speelt altijd met gasten van de club aangevuld met gezellige mensen.”

,,Daarnaast ga ik lekker fitnessen, want dat trekt me heel erg.”

De toekomst gaat uitwijzen wat de 26-jarige Voorhouter nu gaat doen. Hij heeft in ieder geval nergens haast bij. „Ik laat het allemaal eerst even bezinken. Ik ga lekker op vakantie en wil daar mijn PADI (open water duikbrevet) gaan halen. Daarnaast ga ik lekker fitnessen, want dat trekt me heel erg. Lekker een uurtje volle bak sporten en daarna kunnen doen en kunnen laten wat je wilt, in plaats van een paar keer per week trainen en je hele zondag kwijt te zijn aan het voetbal.”

Afscheidswedstrijd
Met drie vertrekkende clubmannen in één klap, heeft de club besloten dat er nog een officieel moment komt om de jongens uit te zwaaien. „Er komt inderdaad een afscheidswedstrijd voor ons drieën. Dat is super mooi. Wanneer dat is, durf ik nu nog niet te zeggen. We gaan dat in goed overleg doen met de nieuwe trainer Frank Bloemheuvel. Hoe dat eruit moet gaan zien ben ik nog helemaal niet mee bezig geweest. Dat zien we tegen die tijd wel weer.”

Tekst: Roy van der Meij

Foto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘FC Lisse langer door met winterse versterking’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)