Katwijk heeft na vijf opeenvolgende overwinningen zijn eerste puntenverlies geleden. De equipe van Dick Schreuder speelde met 3-3 gelijk bij RVVH. ,,Onnodig”, zei Jeffrey Jongeneelen. ,,We hebben drie keer een voorsprong weggegeven. Dat mag ons niet gebeuren.”

,,We speelden een prima eerste helft”, vertelt Jongeneelen. ,,Het is zonde dat we maar met een goal voorsprong de rust ingingen. We hadden de wedstrijd eigenlijk al kunnen en moeten beslissen. Nu was het maar 2-3 en houdt de tegenstander hoop. De bal hoeft dan maar één keer goed te vallen.”

Jongeneelen tekende zelf voor de 1-2 en de 2-3. ,,Bij de eerste wilde ik de bal na een individuele actie eigenlijk afleggen op Robbert Susan. Hij maakte ruimte voor mij, waardoor ik nog een mannetje kon passeren en kon scoren. Bij de tweede joeg ik door op de keeper, die hem vervolgens tegen mij aanschoot. Dat geluk moet je soms hebben als aanvaller.”

Alles aan gedaan

,,De tweede helft was minder van onze kant. Zoals ik al zei, hebben we dat onszelf aangedaan. Het was niet zo dat RVVH nou zo’n geweldige tweede helft speelde. Vlak voor tijd kregen zij rood. We hebben er nog alles aan gedaan om te winnen, zo werd Joost Leonard nog ingebracht, maar helaas konden we niet meer scoren. “

Zelf kon Jongeneelen terugkijken op een goed optreden. Hij speelde weer als rechtsbuiten en gedijt daar goed. ,,De eerste wedstrijden op 10 heb ik niet het niveau kunnen brengen wat ik wil laten zien. Ik heb het daar met de trainer over gehad. Sinds vorige week sta ik weer rechtsbuiten. Het is nu aan mij om het vertrouwen van de trainer uit te betalen in goals en goed spel.”

Met zestien uit zes gaat Katwijk nog altijd riant aan de leiding. Rijnvogels is op drie punten de naaste belager. Rivaal Quick Boys volgt op zes punten. Jongeneelen blijft bescheiden. ,,We willen terugkeren naar de Topklasse, waar de club hoort. Iedereen heeft het over Katwijk en dat wij kampioen moeten worden. Dat is ook ons doel, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan.”