Als eerste speler van de Bollenstreek verlengde Rijnsburgse Boys-aanvaller Jeffrey Jongeneelen zijn contract. En dat terwijl de competitie pas twee speelronden oud is. ,,Ik had het zo vroeg ook niet verwacht, maar de club kwam met het aanbod om mijn contract tot medio 2022 te verlengen. Voor mij was er eigenlijk geen enkele reden om niet te verlengen”, aldus de 29-jarige buitenspeler.

Jongeneelen, die bezig is aan zijn derde jaar bij de tweededivisionist, heeft het naar z’n zin. ,,Ik voel me hier thuis en Rijnsburgse Boys is een warme club. We hebben op dit moment een goede selectie, die bovenin mee gaat doen in de competitie. Er is voldoende potentie.”

,,Maar wat voor mij ook meespeelde om te verlengen, is de rust binnen de club. Dat geeft minder druk op mezelf, waardoor ik beter kan presteren denk ik. Als we drie wedstrijden op rij verliezen, dan raakt het bestuur en het technisch hart van de club niet in paniek.”

,,Die geruchten heb ik ook meegekregen, maar ik ben uiteindelijk niet benaderd door welke club dan ook.”

Relaxter
Anders dan bijvoorbeeld zijn oude club vv Katwijk, waar Jongeneelen tot twee seizoenen geleden speelde. ,,Hier gaat het er allemaal wat rustiger aan toe en zijn ze nuchterder. Aan de andere kant moet er hier natuurlijk gewoon gepresteerd worden, maar het is relaxter.”

De laatste weken waren er wat geruchten rondom de aanvaller. Katwijk zou interesse hebben in zijn diensten, waardoor Rijnsburgse Boys wellicht snel wilde handelen om het contract met Jongeneelen te verlengen ,,Die geruchten heb ik ook meegekregen, maar ik ben uiteindelijk niet benaderd door welke club dan ook. Maar misschien heeft dat wel meegespeeld in het feit dat de club mij voor langere tijd wilde vastleggen.”

Bevallen
Voor de inwoner van Katwijk was er de afgelopen jaren weinig reden om uit de Bollenstreek te vertrekken. ,,Ik word daar vaker naar gevraagd en heb er wel eens over nagedacht, maar waarom zou ik weggaan? Wat heeft het voor zin? Ik woon dichtbij en in de afgelopen twee jaar waren de prestaties uitstekend bij Rijnsburgse Boys”, legt hij uit.

Het zou dus zomaar kunnen dat Jongeneelen zijn carrière afsluit op Middelmors. Hij hoopt dit seizoen weer mee te doen om de bovenste plekken, net zoals vorig seizoen. ,,Het is wel even wennen met de nieuwe trainer, want Wilfred (van Leeuwen, red.) hanteert een andere speelstijl: 4-3-3 in plaats van 4-4-2. Het is even aanpassen, maar het bevalt me wel. Het zou zomaar eens een mooi seizoen kunnen worden.”

Archieffoto: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Reno van Heiningen wil trapsgewijs naar de top’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO