Jeffrey Jongeneelen gaat maandag aangifte doen vanwege bedreiging en vernieling. Dat meldt de aanvaller van Rijnsburgse Boys aan VIDB. Bij de woning van Jongeneelen werd zaterdagnacht een grote steen door de ruit van zijn woonkamer gegooid.

,,Morgen ga ik naar de politie”, stelt Jongeneelen. ,,Al kan de dader zich nog bij mij melden met een excuus.” Zijn vriendin uitte zondagochtend haar ongenoegen met een bericht op Facebook, die vervolgens massaal werd gedeeld. Omwille van het onderzoek kan en wil Jongeneelen niet zeggen of er goede tips zijn binnengekomen. Wel wil hij kwijt dat ‘er een en ander loopt’ en dat er waarschijnlijk meerdere daders in het spel zijn.

Mikpunt
Jongeneelen was zaterdag één van de uitblinkers in de ruime derbyzege van Rijnsburgse Boys op Quick Boys (7-1). De vleugelaanvaller had het voor en tijdens de wedstrijd aan de stok met de fans van Quick Boys. Vanwege zijn achtergrond bij rivaal vv Katwijk was hij het mikpunt van spreekkoren. Jongeneelen vierde op zijn beurt een treffer (de 2-1) provocerend voor de Quick Boys-aanhang.

Jongeneelen sprak zondagochtend al het vermoeden uit dat de dader een Quick Boys-achtergrond heeft. ,,Gezonde rivaliteit is oké. Maar dit gaat veel te ver.”

‘Geen recherchebureau’
Quick Boys-preses Henk Jan van Maanen zag het met lede ogen aan, maar heeft nog geen maatregelen kunnen nemen. ,,Dit is heel kwalijk. Dit hoort niet. Wij weten nog niet wie de daders zijn, maar ik ben blij te horen dat Jeffrey aangifte doet. Dit is een zaak voor de politie, wij zijn geen recherchebureau. Maar als wij vanuit de club tekenen krijgen, zullen wij daar zeker naar handelen.”

Van Maanen maakt overigens wel een kanttekening bij de hele toestand. ,,Wij zijn al heel blij dat er rondom de wedstrijd niets is gebeurd. Want de sfeer was zeker grimmig. We hebben al tijdens de wedstrijd contact gehad met politie en stewards dat er eventueel dingen konden gebeuren. Al voor de wedstrijd zijn er door beide kanten provocaties uitgedeeld. Dat is tijdens het duel doorgegaan. In de rust hebben we Jongeneelen gewaarschuwd dat zijn gedrag niet echt handig was. Maar hij heeft het contact met onze stewards zelf afgehouden. Daarmee praat ik helemaal niets goed, want dit gaat te ver. Hier zaten wij helemaal niet op te wachten. Maar naar ons gevoel hebben we alles tot na de wedstrijd goed afgehandeld. Dit is is puur op eigen houtje gegaan.”

Tekst: Gerben Oostdam en Tom van der Wilt

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude