Jeffrey Jongeneelen kijkt uit naar de derby tegen Katwijk, een duel waarin vooral de onderlinge prestige op het spel staat. “De belangen in deze wedstrijd zijn ook wel eens ander geweest. Maar het blijft Rijnsburgse Boys – Katwijk. Een aparte wedstrijd die je wil winnen voor de club, maar ook voor je supporters en de spelersgroep”, zo vertelde Jongeneelen donderdagavond tegen onze mediapartner RTV Katwijk.

Jongeneelen (links op de foto, met op rechts Hein Leliveld) kende succesvolle tijden op de Krom in het shirt van Katwijk. Medio 2016 stapte hij over naar Rijnsburgse Boys, waarvoor hij sindsdien actief is. Eerst als speler en sinds afgelopen zomer als assistent-trainer.

Naar eigen zeggen is Jongeneelen nu op zijn plek in zijn nieuwe rol. “Ik kom natuurlijk vanuit de groep. In dat opzicht heb ik inmiddels wel een goede balans gevonden met tussen de jongens staan en daarboven. Ik probeer met mijn ervaring gewoon mijn steentje bij te dragen. Ervaring die ik als speler heb opgedaan, maar ook dit seizoen als trainer heb meegekregen.”

‘Veel te wisselvallig’
De Uien maken wel een uiterst moeizaam seizoen door en Jongeneelen heeft de vinger nog niet op de zere plek kunnen leggen. “Nee, anders had ik het wel gedaan”, antwoordt hij desgevraagd. “Het is van buitenaf ook makkelijker gezegd dan gedaan, er komt gewoon veel bij kijken. We hebben heel goede wedstrijden gespeeld, maar ook heel slechte. Daarin zijn we gewoon veel te wisselvallig.”

Voor het treffen met zijn oude club is Jongeneelen gebrand. “Ik wil in ieder geval graag winnen en als ik de training vanavond zag de jongens ook. Dit zijn natuurlijk de wedstrijden waarvoor je het als speler doet. Het is voor mij nu de eerste keer hier thuis als trainer. Dat maakt het wel bijzonder.”

Geen vriendendienst
Zijn maat Robbert Susan hoeft in ieder geval niet op cadeautjes te rekenen. “We hebben nog steeds een goede band en ik gun hem zijn laatste derby. Alleen denk ik wel dat allebei zo elkaar insteken dat we zelf de drie punten willen houden.”


Beluister hieronder het gehele interview van RTV Katwijk met Jongeneelen


Foto: Rijnsburgse Boys

Beluister ook: VIDB Café #8: met Hein Leliveld en Jeffrey Jongeneelen van Rijnsburgse Boys

POPULAIRE BERICHTEN