Als derde Katwijker maakt Jeffrey Jongeneelen deel uit van het Elftal van het Jaar. Na Atam Koroglu en Robbert Susan veroverde ook de rappe aanvaller een plekje. Hij hield Michael van Laere en Thierry Monteny als rechtsbuiten ruim achter zich. ,,Dit is een mooie beloning voor mijn goede spel van vorig seizoen.”

De vleugelspeler maakt direct een kanttekening. ,,Ik had dit seizoen liever een paar plekken hoger gestaan en de prijs niet gewonnen.” Jongeneelen is volgens hemzelf geheel onafhankelijk gekozen. ,,Ik heb er niets voor gedaan. Supporters hebben het wel op hun Facebook gezet, maar dat is geloof ik ook alles.”

Wederopstanding

Dit seizoen wilde het met Jongeneelen, net zoals met heel Katwijk, nog niet echt vlotten. De laatste weken lijkt de rechtsbuiten zijn vorm weer hervonden te hebben. En zie daar: ook zijn ploeg begint weer te winnen.

,,Ik heb een tijdje getobd met m’n hamstring. Sinds twee weken ben ik weer fit en denk ik dat ik het vertrouwen van de trainer niet heb beschaamd. We spelen ook in een iets andere formatie. Dat helpt misschien ook. Ik wil het seizoen zo goed mogelijk afsluiten.”

Kwaliteit

Ook bij hem is het vertrouwen in een goede afloop weer helemaal terug. Zoals Atam Koroglu dit weekend al op VIDB zei, ook Jongeneelen is ervan overtuigd dat Katwijk in de Topklasse blijft. ,,We hebben teveel kwaliteit om te degraderen. We moeten zelf blijven winnen. Dan komt het vanzelf goed.

Jongeneelen gaat zelfs nog een stap verder: ,,Daar gaan we op zeker voor zorgen.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl

POPULAIRE BERICHTEN