Jeffrey Jongeneelen blijft ook volgend seizoen in de Bollenstreek actief. De vleugelaanvaller gaat aan de slag bij Rijnsburgse Boys. Op de Middelmors heeft hij voor een jaar getekend, meldt de club woensdagavond. 

Jongeneelen is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Katwijk en vierde op de Krom grote successen. IJkpunt was het winnen van de algehele amateurtitel in 2013 en een uitblinkende rol in de finale tegen Achilles ’29. De laatste jaren ging het bergafwaarts en dit seizoen is Jongeneelen zelfs zijn basisplaats kwijtgeraakt

ADO
De 26-jarige Jongeneelen was in het verleden actief in de jeugdopleiding en beloftenteam van ADO Den Haag. Na zijn vertrek bij de Residentieclub streek hij neer bij DHC, waar hij een transfer naar Katwijk verdiende. Ook toen had Rijnsburg al belangstelling voor de aanvaller. Nu komt het er dus alsnog van.

,,Nadat ik in december had aangegeven dat ik Katwijk zou gaan verlaten omdat ik geen basisplaats meer heb, belde er een hele rij clubs”, vertelt Jongeneelen op de clubsite. ,,Rijnsburg was het interessantst. Omdat het een mooie club is op een goed niveau, met veel publiek, waar ik me denk ik snel thuis zal voelen. En omdat het dichtbij mijn woonplaats Katwijk is. Ik wil graag in deze regio blijven. Vandaar dus Rijnsburgse Boys.”

Foto: Aad de Winter


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)