Met twee ‘jonkies’ in de basis boekte Ter Leede een knappe zege bij de amateurs van Ajax (0-2). Het opstellen van de 19-jarigen Toon Zwetsloot en Marc de Kruys legde trainer Henk Wisman geen windeieren. De Kruys keek dan ook tevreden terug. ,,Ik merk in het team dat de sfeer goed is.”

Grijnzend keken ze elkaar, Zwetsloot en De Kruys, na het horen van het goede nieuws over hun basisplaats(en). ,,We keken elkaar aan en zeiden: ‘dit is wel heel lekker’. Beiden hebben we natuurlijk de jeugdopleiding bij Ter Leede doorlopen.”

‘Heel tevreden’
Het hoe en waarom De Kruys in de basis begon, was hem niet verteld. Eerlijk gezegd maakte het hem ook niet veel uit. ,,Vorige week startten we bij Feyenoord-uit in de Districtsbeker ook in de basis. Wellicht dat de trainer daar aan vast wilde houden en in de competitie iets nieuws wilde proberen. We hebben natuurlijk ook een aantal geblesseerden. Natuurlijk was ik heel tevreden met mijn basisplek. En dat we hebben gewonnen is heel lekker. Het team stond gewoon goed.”

,,Wij hebben de goals gemaakt en Ajax vertikte dat. Ze pielden vooral. Om goals te kunnen maken moet je wel op doel schieten.”

Volgens De Kruys kwam Ter Leede de zege op de Toekomst zeker toe. ,,We begonnen goed en zetten hoog druk. Door Jeffrey Bok kwamen we al snel op 0-1. Ajax is een sterke en ook fysieke ploeg en we hadden het zeker niet makkelijk met ze. Maar uiteindelijk vind ik de zege wel terecht. Wij hebben de goals gemaakt en Ajax vertikte dat. Ze pielden vooral. Om goals te kunnen maken moet je wel op doel schieten”, stelde De Kruys bijna Cruijffiaans.

Iets meer moeite had de jonge vleugelaanvaller om zijn eigen optreden te duiden. ,,Dat vind ik moeilijk te zeggen. Ik stond de eerste helft bij een goede verdediger. Eentje die sterk, maar ook snel was. De tweede helft ging ik naar rechts. Toen had ik opnieuw een sterke verdediger bij me, maar iemand die minder snel was. Daardoor kon ik wat meer acties maken en beter in mijn ritme komen.”

Waardering
In ieder geval waren de reacties van de buitenwacht en de Ter Leede-aanhang positief. ,,Veel mensen zijn naar Toon en mij toegekomen dat ze het leuk vonden dat wij in de basis stonden. Mooi om te horen natuurlijk. Het zijn mensen die al jaren rondlopen op de club.”

De Kruys drukte vorig seizoen, als A-junior, nadrukkelijk zijn neus aan het venster. Zich bewust van zijn verbeterpunt hoopt de Sassenheimer op meer minuten in de hoofdmacht van Ter Leede. ,,De beginfase van dit seizoen heb ik vooral in het tweede gespeeld. Daar gaat het er erg fysiek aan toe. Gelukkig doen we op dinsdag veel oefeningen voor de benen. Het effect daarvan merk ik wel. Het is mijn eerste seizoen in het seniorenvoetbal en ik moet nog wel wennen. Het is niet zo dat ik al een volledige senior ben. Volgende week spelen we tegen DFS. Ik ga hard trainen en hoop dat ik er dan weer bij zit.”

Archieffoto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)