De zaterdagtak van VVSB heeft nog twee hordes te nemen om een tweede achtereenvolgende promotie te bewerkstelligen. Na het kampioenschap van vorig jaar in de Vierde Klasse, gaat de ploeg van Rob Jonkman nu vol voor promotie naar de Tweede Klasse. Daarvoor zal aankomende zaterdag eerst LYRA verslagen moeten worden. Alvorens de finale van de nacompetitie gespeeld kan worden op neutraal terrein.

Jonkman merkt dat zijn elftal nog altijd groeiende is. De kracht van VVSB is het hele team. Dat maakt ze tot een moeilijk verslaanbare ploeg, maar ook de coach zelf merkt dat hij stappen heeft gemaakt in zijn ontwikkeling.

„Vorig jaar was ik nog verantwoordelijk voor één groep. Maar dit seizoen ben ik dat voor twee elftallen. Daar komen een aantal competenties bij kijken waarvan ik van tevoren nog niet wist dat ik die moest hebben. Daarin merk ik dat ik op meerdere vlakken beter ben geworden.’’

Ramon Hoek stopt er na dit seizoen mee. De aanvaller hoopt dat hij met promotie kan afzwaaien. „Iedereen vraagt zich af waarom ik ga stoppen, maar ik ga al een heel jaar met minder plezier naar de training, dus ik ben mezelf eigenlijk aan het pesten.’’

Daarnaast laten beide heren zich uit over LYRA. Die ploeg komt uit dezelfde Derde Klasse als de tegenstander van vorige week die werd uitgeschakeld met 2-3, KMD. Het team uit De Lier eindigde daarin als derde. Hoek weet niet zoveel van de aankomende opponent, maar Jonkman probeerde na afloop van het duel tegen het elftal uit Wateringen ‘vriendjes’ te maken om zo meer informatie in te winnen en dat lijkt te zijn gelukt.

Tot slot geven beide heren nog één unanieme reden waarom de Noordwijkerhouters gaan promoveren.

Lees ook:Van Dijk: ,,Het draait zaterdag niet om mij”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)