,,Het voelt net als thuiskomen.” Het zijn de eerste woorden van Joost Meiland als Kagiaan. De verdediger kwam afgelopen zomer over van Hillegom. Dat betekende voor Meiland een weerzien met bekenden, vrienden en oud-teamgenoten. Kortom, De Lisser zit prima op zijn plek in Lisserbroek. 

,,In de laatste oefenwedstrijd stonden er volgens mij drie spelers in de achterhoede die bij Lisse zondag hadden gespeeld”, zag de verdediger. ,,Het is niet zo dat wij dan terugvallen op automatismen van dat tijdperk hoor. Het helpt alleen wel in de kleine details. Je weet van sommige medespelers wat ze doen.”

Frank de Groot
In Lisserbroek wil de oud-speler van Hillegom een leidersrol op zich nemen. Met zijn vijfentwintig jaar is hij van de oudere spelers in de selectie van René Ras. ,,Ik merk dat er niet veel jongens in het team zijn die durven te coachen. Sommige spelers hebben dat nou eenmaal niet van nature. Ik probeer wel een dergelijke leidersrol op me te nemen en de verantwoordelijkheid aan te gaan.”

,,We hebben het in de voorbereiding een helft lastig gehad tegen Teylingen en verder eigenlijk niet.”

Het geeft aan met wat voor gedachte de Lisser naar de ploeg van Ras is gekomen. Een vaste basisspeler worden is één, maar daadwerkelijk zijn ervaring over kunnen dragen en belangrijk zijn voor de ploeg is de volgende uitdaging. ,,Vorig seizoen, bij Hillegom, speelde ik naast Frank de Groot. Die hoef je niet aan te sturen. Wij hebben op dit moment niet zulke jongens bij Kagia.”

Positie in het elftal
Ras lijkt een aantal wijzigingen door te voeren in vergelijking met het elftal van vorig seizoen. In de voorbereiding werd met regelmaat het 4-3-3-systeem uitgeprobeerd en kregen diverse spelers een kans. Roy Hogewoning, die normaal gesproken in het centrum van de defensie staat, lijkt een linie naar voren worden geschoven.

,,Dat biedt kansen voor mij”, gaat Meiland verder. ,,Ik heb de eerste wedstrijd als rechtsachter gespeeld en daarna ook nog aan de linkerkant. De laatste wedstrijd stond ik weer in het centrum. Het maakt mij eerlijk gezegd niet uit op welke plek ik sta.”

Bredere selectie
Daarnaast lijken de Lisserbroekers een bredere selectie te hebben dan vorig seizoen. Aan het begin van het afgelopen seizoen werd het team, dat toen nog getraind werd door Anton Wijsman, geteisterd door veelvuldig blessureleed. Het zorgde ervoor dat de ambities van de Lisserbroekers de ijskast in konden.

,,Ik dat wij komend seizoen voor de bovenste plekken moeten spelen en volgens mij denken mijn teamgenoten daar hetzelfde over.”

,,Ik denk dat we dit seizoen een wat bredere selectie hebben. Volgens mij kan de trainer per linie twee jongens op de bank zetten die gelijkwaardig zijn aan de basisspelers. Dat zegt denk ik wel genoeg.” Of de brede selectie genoeg is voor een succesvol seizoen is volgens de verdediger nog maar de vraag. Vooral omdat de ploeg in de voorbereiding nauwelijks getest is.

,,We hebben in de beker twee keer tegen een vierdeklasser gespeeld. Daarom is het lastig om te zeggen hoe goed wij zijn als we onder druk worden gezet. We hebben het in de voorbereiding een helft lastig gehad tegen Teylingen en verder eigenlijk niet. Toch denk ik dat wij komend seizoen voor de bovenste plekken moeten spelen en volgens mij denken mijn teamgenoten daar hetzelfde over.”

Archieffoto: Peer Compeer

Lees ook: ‘Dedel: ,,Ik heb het idee dat het steeds beter gaat”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)