Waar zijn ze nog te vinden? Spelers die hun hele seniorencarrière bij één club voetballen. VVSB-aanvoerder Vladimir Jozic is een van de weinige voetballers op de amateurvelden die nog nooit een ander shirt heeft gedragen dan het tricot van VVSB. Afgelopen weekend werd bekend dat hij opgaat voor zijn vijftiende seizoen bij de Noordwijkerhoutse hoofdmacht. En hij zal er zijn carrière vermoedelijk ook afsluiten.

,,Ik bekijk het nu van jaar tot jaar. Nu ik nog fit ben, was het niet moeilijk om bij te tekenen. Ik geloof dat niemand anders had verwacht”, zegt hij met een glimlach. ,,Verder zit de groep goed in elkaar. En er komt weer een nieuw hoofdstuk aan met de Tweede Divisie. Een welkome afwisseling. Na al die jaren ken ik de clubs uit de Topklasse wel.”

Jozic zal niet door blijven voetballen totdat hij erbij neervalt, zoals sommige collega’s wel doen. ,,Het is ook een keer mooi geweest hè. En dat zou ik ook niet willen. Daar hoeven jullie niet bang voor te zijn. Ik ben gelukkig zelden geblesseerd en daarom nog niet bang dat het einde nadert. Maar eens houdt het op. Dat besef heb ik zeker”, aldus de 31-jarige captain.

De middenvelder is pas de tweede speler die heeft verlengd bij de Bavo. Ongerust hoeft niemand daarvan te worden. ,,De gesprekken lopen nu volop. Ik hoop dat iedereen volgt.”

Jozic
Veel mutaties zullen er vermoedelijk niet komen. Ook veel versterkingen zijn er nooit te verwachten op de Boekhorst. Daar is VVSB de club niet naar. Toch hoopt Jozic dat zijn club er weer in slaagt om de selectie iets te versterken. ,,Je moet altijd blijven vernieuwen. Mensen zeggen vaak dat een groep bij elkaar houden goed is. Daar ben ik het gedeeltelijk mee eens. Maar een of twee nieuwe spelers geeft weer meer concurrentie en houdt iedereen scherp.”

Als jarenlange steunpilaar bij VVSB hebben er logischerwijs in de loop der jaren wel eens zaterdagclubs geïnformeerd naar zijn diensten. Een overstap is er nooit van gekomen. ,,De mogelijkheden zijn er wel geweest, maar dat was meer toen we nog Hoofdklasse speelden. Maar ik wilde gewoon niet weg. De laatste jaren is het ook helemaal niet aan de orde geweest. Volgend seizoen is daarom wel leuk. Dan kom je al die zaterdagploegen alsnog tegen.”

Komend weekeinde gaan Jozic en zijn manschappen op trainingskamp naar Breda. VVSB blijft traditioneel in Nederland. Maar een lui weekend wordt het zeker niet. ,,Er staan drie trainingen en een oefenwedstrijd op het programma.” VVSB oefent tegen zaterdagtopklasser RVVH. ,,Die paar dagen zijn altijd goed voor de teamspirit. Weer even de batterij opladen.”

Pittige opgave
Dat zal nodig zijn, want halverwege staat VVSB niet bij een plek voor de benodigde top zeven. ,,Het zal niet makkelijk worden, maar dat geldt voor alle ploegen, om maar een cliché te gebruiken. Normaal is er rond de winterstop wel een gaatje ontstaan, maar dat is nu niet zo. Het wordt gewoon moeilijk. We hebben voor de winterstop moeite gehad met scoren. Dat moet echt beter.”

Drie weken later staat de kwartfinale van de KNVB-beker op het programma. In en tegen FC Den Bosch kan een ticket voor de laatste vier worden afgedwongen. Dat zal moeten gebeuren zonder de steun van veel VVSB-supporters. FC Den Bosch blijft vasthouden aan de reguliere tien procent-regel voor uitteams. Dat betekent dat zo’n 800 uitsupporters de trip mogen maken.

,,Ik heb geen geluiden gehoord dat het anders wordt. Het zou heel jammer zijn als het stadion daardoor niet uitverkocht is. Met alle respect, maar ons publiek komt ons aanmoedigen en niet om rare streken uit te halen. Misschien dat er veel thuispubliek komt kijken omdat het ook voor hun een gunstige loting is. Dat hoop ik dan maar.”

Foto’s: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)