width=

Een kleine week geleden maakte Ajax bekend dat Marcel Keizer de vervanger is geworden van Peter Bosz. De succesvolle Ajax-coach vertrok naar Dortmund. Na die trainerswissel in Amsterdam gingen in Noordwijkerhout de gedachten terug naar het seizoen 2011/2012 toen hij de eindverantwoordelijke was bij VVSB. Als het aan Vladimir Jozic ligt, heeft de oefenmeester in ieder geval genoeg kwaliteiten om het bij Ajax te gaan maken.

,,Ik ben aan de ene kant wel verbaasd en aan de andere kant ook niet over zijn aanstelling”, opent de aanvoerder. ,,Bij Ajax kiezen ze vaak voor gearriveerde namen. Dat is Keizer nog niet. Maar hij heeft het natuurlijk goed gedaan bij Jong Ajax. Ik vind het echt mooi dat hij nu doorstroomt naar Ajax 1.”

Baat
Volgens Jozic was het seizoen 2011/2012 één van zijn meest leerzame seizoenen ooit. Ook geeft hij toe dat VVSB nog steeds profijt heeft van de speelwijze van Keizer.  
,,Dankzij hem is onze laatste linie naar voren gaan spelen en zijn we op de buitenspelval gaan trainen. Wat me het meest bij is gebleven, is dat hij tot in den treure bleef oefenen op het inspelen op elkaars goede been. Dat is voor ons echt een automatisme geworden.”

,,Als je dacht dat je krediet had, dan had je het mis, want daar had hij gewoon maling aan.”

Normaal gesproken zie je dat de basisspelers lovend zijn over een trainer en dat de wisselspelers relatief kritisch zijn. In het seizoen 2011/2012 lag dat anders in Noordwijkerhout. ,,De jongens die van het tweede, die met ons mee trainden, waren allemaal lyrisch over hem. Zijn oefenstof was ook echt geweldig! Als dan jongens mee mochten trainen waren ze na afloop ook echt enthousiast.”

                                                                                           Jozic in het seizoen 2011/2012, toen Marcel Keizer zijn trainer was

Bij Ajax zal er van Keizer logischerwijs meer worden gevraagd dan bij VVSB. Hij moet er bij een jonge ploeg er kort op zitten, maar ook als een leidinggevende met zijn vedettes om kunnen gaan. ,,Marcel was iemand die de jongens vrij kon laten. Hij heeft ook een goede mix van people manager en dat strengere. Als je dacht dat je krediet had, dan had je het mis, want daar had hij gewoon maling aan.”

,,Als je zowel jongens van het eerste en het tweede lyrisch kan krijgen, dan denk ik dat je genoeg persoonlijkheid hebt.”

Het vertrek van Bosz in Amsterdam sloeg in als een bom. Even toonde de Johan Cruijff Arena zich weer als een slangenkuil. De wildste verhalen kwamen naar buiten over een machtsstrijd tussen trainers. Is Keizer een persoon die tegen dat soort indianenverhalen kan?

Persoonlijkheid 
,
,Ja, dat is die zeker”, vindt Jozic. ,,Ik kan me ook nog goed herinneren dat iedereen het jammer vond dat hij wegging. Hij had bijgetekend, maar kon toen naar Telstar. Hij had altijd al de ambitie om te gaan werken in het betaalde voetbal, maar dan moest het plaatje wel passen.”

De huidige aanvoerder van de paars-gelen complimenteert zijn oude coach tot besluit: ,,Als je zowel jongens van het eerste en het tweede lyrisch kan krijgen, dan denk ik dat je genoeg persoonlijkheid hebt.”

Foto’s: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)