,,We mogen best tevreden zijn met de start.” Het klinkt lichtelijk bescheiden uit de mond van Menno van Noort. Mede door een kopgoal van hem won Warmunda zondag uit bij DIOS. Door de 1-2-winst in Nieuw Vennep is de ploeg van Alan Campfens doorgestoten naar de vijfde plek in Derde Klasse A.

Een weelde voor de blauw-witte selectie. Trainer Campfens gaf aan het begin van het seizoen aan maar eens ‘gewoon een middenmoter te willen worden’. In de eerste fase van de competitie lijkt de ploeg ruimschoots aan dat streven te kunnen voldoen.

Met een mix van ervaren spelers als Vincent Solleveld, Selmo Kurbegovic en Billal el Kourami plus de jonge garde zoals de broertjes Van Noort (Brian en Menno) lijkt het juiste recept te zijn gevonden voor een stabiel jaar in de Derde Klasse.

.Mix

,,We proberen zo hoog mogelijk te eindigen met dit team. Ik heb het gevoel dat ik goed aangestuurd wordt door de jongens met meer ervaring. De overstap van de jeugd naar de senioren was voor mij best pittig namelijk. Ik zat in de A1 en dat was meer een vriendenteam. Dan is het wel even wat anders om in het eerste van Warmunda te spelen.”

,,Als Warmonder wil je dat duel absoluut winnen.”

De 1-2 overwinning in Nieuw Vennep ging niet van het spreekwoordelijke ‘leien dakje’. De Warmonders kwamen na een schot in de kruising van Jesse van Weest op een 1-0 achterstand. Na een half uur spelen kopte El Kourami de gelijkmaker binnen. Menno van Noort bepaalde in de tweede helft met een kopbal de eindstand op 1-2. ,,Daarna was het nog even billenknijpen voor ons. Maar met veel strijden en knokken hebben we de drie punten binnen gehaald.”

Derby
En dus de derdeklasser met een goed gevoel toeleven naar de streekderby Warmunda – ASC. Wie Warmond uitrijdt via de Oranje Nassaulaan rijdt zo tegen het terrein van de club uit Oegstgeest aan. ,,Als Warmonder wil je dat duel absoluut winnen”, lacht Menno van Noort. ,,Tegen elke tegenstander doe je je best, maar dit is wel een speciaal duel voor ons. Bij winst loop je maandag toch wat lekkerder door Warmond heen.”
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude