,,Eerlijk gezegd vraag ik me af wat het verhaal wordt, als iedereen fit is.” Juriaan van Duyn weet het zelf ook niet. De multifunctionele speler van SJC vult de gaatjes waar mogelijk. Komen de Noordwijkers achterin in de problemen, dan is Van Duyn de lijm die trainer Kees Zethof nodig heeft. Heerlijk voor elke trainer. Maar de speler in kwestie?

Zolang Van Duyn zijn minuten blijft maken in het vlaggenschip van SJC, hoor je de Noordwijker niet klagen. Sterker nog, de verdediger annex middenvelder kreeg vorig jaar de meeste speeltijd van de gehele selectie. Het werd zelfs een ‘strijd’ onderling. Iedereen wilde de meeste minuten achter zijn naam hebben. Jordy Groot, die er kans op leek te maken, incasseerde in de nacompetitie een schorsing en viel daardoor af. David Verweij kreeg een publiekswissel en wilde er eigenlijk helemaal niet uit. En Van Duyn? Die lachte er om, en kwam als winnaar uit de strijd.

Verdedigende middenvelder
Ook dit seizoen blijft de Noordwijker geruisloos in de basiself staan. ,,Eerst heb ik Mike Verhoek centraal in de verdediging vervangen, toen hij ziek was. Dat ging voor mijn gevoel wel redelijk”, kijkt Van Duyn terug op het begin van dit seizoen. ,,Tegen Hoogland enkele weken geleden heb ik op het middenveld gespeeld en later ook tegen Quick Boys tijdens een oefenwedstrijd. Ik verving Timo Ruigrok als verdedigende middenvelder.”

,,Maar het was twaalf jaar geleden dat ik daar voor het laatst had gestaan, dus het was even zoeken. Maar vorige week in de Districtsbeker tegen Spijkenisse en afgelopen weekend tegen De Bataven ging het prima. Ik moet zorgen dat de spitsen niet aangespeeld kunnen worden, en volgens mij is dat aardig gelukt. Alleen in balbezit is het allemaal nog niet zo best.”

,,Als ik elke week een voldoende haal, heeft de trainer ook geen reden om mij er uit te halen.”

Nu Ruigrok weer fit lijkt weet Van Duyn nog niet waar hij aan toe is. Ook Stef van der Zalm lijkt langzaam weer op de weg terug. De aanvallend ingestelde middenvelder lag er lang uit vanwege een schouderblessure, maar maakte alweer zijn eerste minuten in het tweede elftal van de Noordwijkers. Ook de laatste linie lijkt momenteel z’n vorm te hebben, en daar past Van Duyn nou net niet tussen. ,,Joh, ik sta er wanneer Zethof mij nodig heeft hoor”, bagatelliseert de Noordwijker zijn positie in het eerste van SJC.

Twaalfde
,,Op die manier maakte ik vorig jaar ook de meeste minuten, dus hopelijk dit seizoen weer. Als we maar blijven winnen, maakt het mij niet uit wie er scoort, of speelt. Al sta je er het liefste zelf in. Het maakt mij niet uit waar. Linkback, rechtsback, centraal achterin, middenveld. Ik vind het allemaal goed. Als ik elke week een voldoende haal, heeft de trainer ook geen reden om mij er uit te halen.”

Eigenlijk zonder er bij na te denken floept het er bij Van Duyn al uit. Hij noemt zichzelf zonder blikken of blozen ‘de ideale twaalfde man’. ,,Het seizoen is nog jong, er komen nog schorsingen aan, blessures. Ik pak mijn kansen wel. Vorig jaar en dit seizoen heb ik nog geen vijf keer achter elkaar op dezelfde positie gestaan. Maar soms vraag ik me dus wel eens af wat er gebeurt als iedereen fit is.”

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC