Er zijn nederlagen in verschillende soorten en maten. Je hebt zure verliespartijen, maar ook verdiende en onverdiende. Het puntenverlies van Kagia bij DWO zaterdag viel in de eerste categorie. Lang leken de Kagianen een punt mee naar huis te sprokkelen, maar met lege handen huiswaarts keren was uiteindelijk de keiharde werkelijkheid: 2-1.

Trainer Anton Wijsman was na afloop not amused. Niet vanwege het spel dat zijn ploeg op de mat had gelegd, maar de manier waarop de hele middag was verlopen.

,,Een gelijkspel had de verhoudingen het beste weergegeven. Al vond ik ons qua spel wel wat aan de betere kant”, analyseerde de coach. ,,DWO had voor de winst in ieder geval andere middelen voor ogen. Een aantal dingen die op het veld gebeurde waren niet gepast. Er werden ziektes geroepen, irritant gedrag vertoond en geschopt. Dat zijn dingen die niet op een voetbalveld thuishoren. Als je dan ook nog eens in de laatste minuten verliest, dan is dat zuur.”

Geen vuiltje aan de lucht
,,Het voetbal heeft verloren van het vechten”, voegde Wijsman er even later aan toe. ,,Dat gebeurt wel eens, maar wij moeten wel verder op de wijze waarmee wij geprobeerd hebben het voetbal te laten winnen. Er volgen nog vijf wedstrijden, en dan zal het heus wel een keer andersom zijn.”

Toch leek er voor Kagia lange tijd geen vuiltje aan de lucht. Tijs van der Schinkel had de bezoekers op voorsprong gezet, en het leek wachten op de 0-2. Toch liep het anders. DWO trok de score gelijk, en in de slotminuten verslikte de oranje-witte formatie zich in de Zoetermeerders. Tot overmaat van ramp moest inmiddels vierde keeper Jurrian Nannes binnen de lijnen komen, nadat Sander van der Niet geblesseerd was geraakt.

Keepersprobleem
Nadat Kagia eerder dit seizoen met blessureleed onder de veldspelers kampte, heerst er nu een blessuregolf onder de doelverdedigers. Melle Luinstra staat al een tijdje niet onder de lat bij de Lisserbroekers, en ook tweede keeper Sander Goudriaan zit het niet mee. Hij raakte afgelopen donderdag bij de training geblesseerd, en moest afbellen.

,,Is dat zo?”, antwoordde Wijsman op de vraag of het goed is dat er volgend seizoen een aantal spelers bijkomt. ,,Hebben wij spelers binnengehaald? Dan weet jij meer dan ik”, grapte Wijsman. ,,Nee hoor. Ik ben heel blij met de jongens die we voor komend seizoen aan ons gebonden hebben.” Zes spelers van FC Lisse komen de Lisserbroekse hoofdmacht versterken. Een vijftal maakt de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. ,,Deze spelers zitten in dezelfde leeftijdscategorie als de huidige selectie, en zijn allemaal bevriend met elkaar. Dat moet wel goedkomen.”

Nummer drie CVC Reeuwijk profiteerde van de nederlaag en kwam langszij. Volgende week staan de directe concurrenten tegenover elkaar. Wijsman: ,,Ik vind het jammer dat we nu weer gelijk staan met Reeuwijk. Hopelijk gaan we daar volgende week verandering in brengen. Dat DoCoS punten verspeeld heeft, en we dus dichterbij de koppositie hadden kunnen komen, is van een minder belang.”

Kagia: Van der Niet (88. Nannes), Timmermans, Driessen, Robelus, Imanse, T. Sluymer, Van der Schinkel, Nijenhuis (63. Meulenbroek), Lamboo, Van Kesteren (45. M. Zonneveld), Ligtenberg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen