,,Nou, ik ben onderweg naar Enkhuizen”, opent Kagia-aanvaller Dorus van der Voort het gesprek. Zaterdagmiddag won hij met z’n ploeg met 0-4 bij Blauw Zwart. Het leek een kans voor open doel dat de aanvaller z’n zondagmiddag zou besteden bij z’n oude ploeg: Teylingen. Die club speelde de derby tegen Foreholte.

,,Maar ik had al afgesproken om met mijn kleine nichtje naar het Sprookjes Wonderland te gaan. Ik moest eigenlijk verplicht van m’n oud-teamgenootjes naar Foreholte – Teylingen. Maar dat gaat ‘m dus niet worden.”

De Lisser is in een goede stemming. Met z’n ploeg won hij ook de tweede uitwedstrijd van het seizoen. Zo makkelijk als de cijfers doen vermoeden, ging het niet in Wassenaar. De promovendus deed vooral in de eerste helft aardig mee. In het tweede bedrijf liepen de Lisserbroekers aan de hand van Van der Voort uit naar een toch relatief makkelijke zege.

Kagia leidde bij rust met 0-1 door een goal van Dirk Jan Ligtenberg. Na de 0-2 van Jesper Imanse schoot Van der Voort twee keer raak en bepaalde hij de eindstand op 0-4.

Vergelijking
,,Het spel was niet heel best”, is de aanvaller eerlijk. ,,Het was een zwaar en drassig veld vanwege de regen. Daar hadden we veel moeite mee. Toen zij uiteindelijk met tien man kwamen, begon het bij ons te lopen. Waar ik eigenlijk nog het meeste blij mee ben is dat we geen tegengoal hebben gekregen.”

In de eerste twee wedstrijden heeft de nieuwe keeper van de Lisserbroekers, Luuk van Paridon, al acht keer moeten vissen. Vier keer tegen FC Oudwater (5-4 winst) en vier keer tegen de zaterdagtak van Van Nispen (1-4 verlies).

,,Er zit een aantal jongens bij die prima een stap hogerop kunnen.”

Na de 0-4 overwinning blijft Van der Voort kritisch. ,,We waren zeker nog niet in goede doen. Het is in de passing nog veel te slordig. Dat moet er echt uit.” Maar legt de oud-voetballer van Teylingen de lat niet te hoog? Vergelijkt hij z’n huidige club niet te veel met de tweedeklasser?

,,Qua niveau verschillen de twee clubs niet zo veel van elkaar hoor, vind ik. Ik zie bij beide clubs een beetje hetzelfde euvel. Vorige week had Teylingen thuis moeten winnen van DSOV, maar speelden ze in de absolute slotfase met 3-3 gelijk. Ze moeten leren zo’n wedstrijd over de streep te trekken. Dat probleem heeft Kagia ook een beetje. Wedstrijden worden te makkelijk weggegeven.”

Sprookje
Ook het niveau in de Derde Klasse valt hem mee. ,,Dat komt omdat veel ploegen naar de zaterdag zijn gegaan. Maar ik vind dat er heel wat talent in onze ploeg zit. Er zijn een aantal jongens die prima een stap hogerop kunnen.”

,,We willen met dit elftal zo hoog mogelijk eindigen”, is de aanvaller vol vertrouwen. ,,Iedereen kan in deze klasse van elkaar winnen en verliezen. Niemand gaat het dit seizoen makkelijk hebben. Ook koploper Soccer Boys niet.” Een mooi sprookje voor Kagia ligt dus wat hem betreft nog in het vooruitzicht.

Ondertussen is Van der Voort zelf weer op dreef. De aanvaller vindt makkelijk het net bij z’n nieuwe club. Hij rekende uit dat hij inclusief de voorbereiding alweer op zo’n vijftien goals zit voor Kagia. ,,In de competitie sta ik nu op vier goals uit drie wedstrijden. Daar ben ik ook voor, voor de goals. Maar het is inderdaad lekker.”

Archieffoto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude