In de Hoofdklasse en Tweede- en Derde Klasse zijn de belangen en gevoelens gemixt. Kagia is in de Derde Klassse hard op weg om ‘herbstmeister’ te worden, waar Valken ’68 het in de Tweede Klasse er zelfs over heeft om het over een andere boeg te gooien. Twee ploegen in dezelfde regio, met twee hele verschillende ‘vibes’.

Maar we beginnen dit rondje in de Hoofdklasse. Noordwijk gaat op bezoek bij de amateurs van Ajax. Tot een aantal jaar geleden een ‘gewoon’ wedstrijdje. Dat veranderde in het seizoen 2013/2014. Na een tweeluik tegen Ajax degradeerde de ploeg van de toenmalige trainer, Robbert de Ruiter, uit de Topklasse. Noordwijk verloor met 6-1 uit in Amsterdam, maar won thuis weer met 6-2. Het bleek net niet genoeg voor handhaving. ,,Dit was één van de meest bizarre wedstrijden uit mijn carrière”, vond Noordwijker-voetballer Stefano Goncalves.

‘Welke club kan nu zeggen dat het in één seizoen uit heeft gewonnen bij Feyenoord en Ajax?’

Dit jaar is het een wedstrijd tussen de nummer de nummer vijf, Noordwijk, tegen de nummer twaalf, Ajax. De achilleshiel bij Noordwijk ligt achterin. In negen duels kreeg het vijftien tegentreffers. Krijgt Noordwijk daar de zaakjes op orde, dan kan het misschien weer eens gaan kijken naar de bovenste plekken in de Hoofdklasse. De koppositie is nu in handen van Spijkenisse, maar die ploeg kan Achilles Veen nog langszij zien komen. Het elftal uit Veen heeft minder verliespunten.

Tussen al dat geweld doet Ter Leede het ook prima met een vierde plek in de Hoofdklasse. En welke club kan nu zeggen dat het in één seizoen uit heeft gewonnen bij Feyenoord (Districtsbeker) en Ajax (Hoofdklasse A)? Juist, Ter Leede. Oké wel tegen de amateurs van beide ploegen, maar het is een leuk feitje. De Sassenheimers krijgen DFS Opheusden op bezoek. DFS is een vrij jonge vereniging die in 2001 ontstond uit een fusie tussen VV Opheusden en ASV Sparta ’57. De ploeg uit Gelderland staat op de 11e plek en verloor de laatste twee wedstrijden met 3-1 van respectievelijk RVVH en Jodan Boys.

van-der-lansTer Leede-verdediger Ben van der Lans met de bal aan de voet

Technisch manager
,,Ik denk dat het goed is om onze tactiek aan te passen”, stelde Valken ’68 voetballer Matthijs de Mooij na afloop van de verloren wedstrijd tegen Te Werve. Hoewel Valken dicht bij een gelijkspel was tegen de koploper van de Tweede Klasse, blijft de nederlaag door etteren. De Valkenburgers willen zo graag gewoon weer in de Eerste Klasse voetballen, maar de huidige achtste plek geeft daar alles behalve recht op.

Valken neemt het zaterdag thuis op tegen Kethel Spaland, de nummer laatst. De ploeg haalde nog geen punt inuit de competitie. En vrijdagochtend werd ook nog bekend dat de technisch manager Ronald Scholte per 1 januari vertrekt. Zo’n seizoen is het daar dus in Schiedam.

Kagia maakt zich op voor de eerste echte kraker van het seizoen. Na zes overwinningen op rij en een doelsaldo van 28 voor en 4 tegen is een beetje tegenstand op z’n tijd misschien best wel lekker. De Lisserbroekers gaan naar Nieuw Vennep voor een streekderby tegen VVC FC. Die ploeg verloor pas één keer en heeft ook een prima doelsaldo (22-5). Kagia is nog de enige ploeg met de volle honderd procent score. De ploeg van Anton Wijsman won vorig week heel eenvoudig met 7-0 van UNO. VVC won vorige week ook makkelijk. Thuis tegen Hoofddorp werd het 6-0.

Foto Kagia: Johanna Wever

Foto Ter Leede: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)