Joost Meiland had z’n gal na Te Werve – Kagia bij Leiden Amateurvoetbal al gespuwd. De 5-0 nederlaag in Rijswijk was de slechtste wedstrijd sinds hij van Lisse naar Kagia verkaste. Zijn trainer, Rene Ras, kon zich eigenlijk wel vinden in de woorden van z’n verdediger. ,,Ook ik moet even heel goed nadenken welke er minder was onder mijn leiding.”

De nederlaag diende zich al snel aan in Rijswijk. Binnen twee minuten werd de bal door de scheidsrechter op de strafschopstip gelegd, in het voordeel van Te Werve. Een rare beslissing, vond Ras. ,,De overtreding was een meter buiten het strafschopgebied. Dat had dus geen penalty mogen zijn. Daarna maken wij nog de 1-1, maar wordt de gelijkmaker onterecht afgekeurd. Tja, op dit niveau heb je met dat soort dwalingen te maken. Maar laat ik eerlijk zijn: de nederlaag hebben we aan onszelf te wijten en niet aan die twee beslissingen.”

Zaakjes niet op orde
Het werd van kwaad toch erger voor de Lisserbroekers. Nog voor rust liep de ploeg tegen een 3-0 achterstand aan. Tussendoor schoot alleen Rick Verdegaal nog op de paal namens Kagia. Nadat Joey van Beelen nog de kans kreeg op de 3-1 oog in oog met de keeper van Te Werve, was het slotakkoord er toch voor de thuisploeg. Die liepen uiteindelijk uit naar een 5-0 overwinning.

,,Het was gewoon te slap”, stak Ras de hand in eigen boezem. De matige vertoning kwam uitgerekend tegen een ploeg die zelf ook niet in grootste vorm stak. ,,Toch vond ik dat ze nog een best ploegje hadden”, zag de trainer. ,,Nou ja, het is ook wel inherent aan ons eigen niveau. Omdat we zelf de zaakjes niet in orde hadden, leek de tegenstander ook wat sterker. Het is gewoon een middag om snel te vergeten.”

,,Overigens zullen er ook veel ploegen zijn die als ze de uitslagen van dit weekend bekijken niet zullen begrijpen waarom wij met 5-0 van Te Werve hebben verloren.”

En dus lijkt de klad er even in te zitten bij Kagia, terwijl de seizoenstart nog prima was met twee overwinningen en een nipte nederlaag tegen topploeg UVS. ,,We missen nu een paar spelers. Dat telt ook mee. En vorige week kregen wij acht opgelegde kansen, Wateringse Veld Kranenburg kreeg er twee. Die wedstrijd eindigde in een 1-2 nederlaag. Tegen DoCoS spelen we gelijk omdat een keeper in de 95ste minuut de gelijkmaker maakt. In die twee duels hadden we vijf punten meer verdiend.”

Op papier
Door de matige reeks, Kagia pakte één punt uit de laatste vier wedstrijden, moet de ploeg meer naar onder dan naar boven kijken. Zaterdag speelt de ploeg van Ras tegen CVV Berkel. Een ploeg waar de Lisserbroekers op papier van moeten kunnen winnen. Maar in deze fase is de coach uit Lisse niet zo happig op dat soort uitspraken.

,,Wij moeten in deze competitie elke week goed zijn om punten te pakken. In deze competitie zitten er een paar sterke ploegen tussen zoals UVS en Valken ’68. Verder kunnen er veel ploegen van elkaar winnen. Wateringse Veld staat nu bovenaan, maar daar hadden we gewoon van moeten winnen. Overigens zullen er ook veel ploegen zijn die als ze de uitslagen van dit weekend bekijken niet zullen begrijpen waarom wij met 5-0 van Te Werve hebben verloren.”

Archieffoto: Johanna Oskam

Lees ook: ‘Matige reeks baart Simons nog geen zorgen’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 9 nov.
Noordwijk 2-2AFC
Excelsior Maassluis 3-3Rijnsburgse Boys
Ter Leede 0-4Sparta Nijkerk
Achilles'291-4FC Rijnvogels
Kagia 2-3Berkel
UVS 0-0Valken'68
DSO 3-1Van Nispen (zat.)
Sporting Leiden afg.VVSB (zat.)
Warmunda afg.Hazerwoudse Boys
Spakenburg 4-2Katwijk
Quick Boys 2-1IJsselmeervogels
VVSB 1-3DVS'33
GOES 1-2FC Lisse
Zo. 10 nov.
Hollandia 4-2SJC
HMSH4-1Teylingen
Wilhelmus0-2Hillegom
Wippolder 2-1Foreholte
Van Nispen (Zon.) 2-3Nicolaas Boys