Ruim een jaar is Kagia ongeslagen in competitieverband. Tijdens het laatste jaar van Anton Wijsman werd het seizoen 2017/2018 goed geëindigd. Zijn opvolger René Ras zette die lijn door, door ongeslagen kampioen te worden in de Derde Klasse. Bij de start van de Tweede Klasse zijn de Lisserbroekers ook nog niet te stoppen, want op bezoek bij Soccer Boys werd een zwaarbevochten overwinning binnengehaald (1-2). 

De oefenmeester zelf moest na de overwinning in Bleiswijk direct terugdenken aan de eerste speelronde van het vorige seizoen. Toen boekten de oranjehemden een overwinning op DEM en ook die driepunter moest van heel ver komen. ,,Deze wedstrijd was een kopie van die wedstrijd”, begint Ras. ,,We kwamen niet echt lekker in ons spel en het was van de tegenstanders kant vooral lange halen, gauw thuis.”

In de moeizame pot kwamen de Lisserbroekers wel op voorsprong. Timo Sluymer bediende Tijs van der Schinkel en de aanvaller van Kagia kon op het doel af. Van der Schinkel zag dat zijn teamgenoot Jesper Imanse er beter voor stond en gaf de bal af: 0-1. ,,Dat was een goede aanval en dus een goede goal”, klinkt Ras content. ,,We moesten er hard voor werken. Ons voetbal was niet zo heel erg sprankelend. We hadden daarnaast ook nog eens moeite met het grasveld.”

Toch nog billen knijpen
Het hoogtepunt van de wedstrijd moest nog komen. Spelmaker Rens Lamboo zag zijn hoekschop weggewerkt worden en kreeg de bal op de achterlijn terug. De middenvelder zag dat de goalie van de tegenstander een beetje ruimte liet en haalde vervolgens verwoestend uit: 0-2. ,,We hebben twee fantastische goals gemaakt en daar ben ik blij mee. We kregen helaas de 1-2 op een lullige manier tegen. Vanuit een lange bal krijgen we de situatie niet onder controle en de bal komt terecht voor de voeten van een aanvaller van Soccer Boys. Eigenlijk kwam die goal totaal uit het niets.”

,,Daarna vergaten wij om het goed uit te spelen en de kansen te benutten. We hadden nog wel een goal kunnen maken, maar we waren te onzorgvuldig in de passing. We moesten daardoor tot de laatste seconde knokken en dat hebben we gedaan. De jongens hebben er echt alles aan gedaan om deze wedstrijd te winnen.”

Echte test
De volgende wedstrijd in de Tweede Klasse gaat een echte test worden voor Kagia. In Lisserbroek komt komende week titelkandidaat UVS op bezoek. De ploeg uit Leiden verloor op de eerste speeldag van RCL en heeft dus een valse start. Mede daarom verwacht Ras dat zijn manschappen volgende week flink aan de bak kunnen.

,,Zij hebben wat recht te zetten. UVS heeft goede spelers gehaald en is één van de sterkste ploegen van de competitie. Zij hebben tegen ons dus wat te bewijzen. Tegelijkertijd is het voor ons een hele mooie test. We kunnen ons meten met één van de betere ploegen uit de Tweede Klasse, dus wat dat betreft is het een mooie graadmeter voor ons.”

Foto: Jan van de Lubbe

Lees ook: ‘ Noordwijk blijft steken op gelijkspel in Tiel
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 20.00Quick Boys
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)