Wie stopt Kagia dit seizoen? Die vraag lijkt al na zes speelronden gerechtvaardigd. Hoewel de Lisserbroekers, door het oneven aantal clubs in 3B, nog slechts vijf duels achter de rug hebben spreken de cijfers voor zich. Met een maximum aan punten uit die handvol duels en een niets aan de verbeelding overlatend doelsaldo van plus zeventien (21-4) lijkt er dit seizoen geen maat te staan op het team van Anton Wijsman.

Toch waakt de oefenmeester voor teveel optimisme en vooral voor onderschatting. Van het woord kampioenschap wil hij in dit vroege stadium van de competitie al helemaal niets weten. In de trant van ‘Parijs is nog ver’ en ‘de prijzen wordt pas aan het einde verdeeld’, bekijkt Wijsman de prestaties van zijn discipelen gewoon per week. ,,En wie vandaag de wedstrijd heeft gezien zal begrijpen wat ik bedoel. Voor de rust was het allemaal heel plichtmatig van onze kant. We hanteerden een veel te laag tempo om het verschil te maken en dan moet je maar afwachten of je niet uit een plotselinge counter op achterstand komt, want als dat gebeurt parkeren die gasten helemaal twee bussen voor hun eigen doel.”

Zover liet Kagia het echter niet komen, maar toch had het nog heel wat voeten in de aarde voordat de 0-1 een feit was. Na voor de thee al twee reuze mogelijkheden om zeep te hebben geholpen, deed Kagia dat daarna nog eens dunnetjes over. Met name Patrick Schaap mocht zich dat aanrekenen. De spits, die dit keer de voorkeur kreeg boven Alain van Kesteren, was deze middag weinig gelukkig in de afronding. Tussen de  bedrijven door spatte een inzet van Timo Sluymer op de lat uiteen, zodat het nog maar de vraag was of de Amsterdamse handbalverdediging deze middag wel gesloopt zou kunnen worden. Uiteindelijk brak Tijs van der Schinkel op aangeven van Pascal Timmermans en met de nodige medewerking van de VVA-sluitpost nog binnen het uur de ban. Daarna ging het snel. Timmermans deed tien minuten later ook een duit in het zakje, waarna Ajay Mahli de eindstand op 0-3 bepaalde.

,,Een logische overwinning, maar zo gemakkelijk als de cijfers laten zien ging het niet vandaag. Dat mogen we vooral ons zelf aanrekenen”, aldus een realistische Wijsman. ,,Natuurlijk weet je dat het een heel stuk makkelijker wordt als je op voorsprong komt, maar spelend zoals in het eerste uur bleek dat toch moeilijk voor ons. Dat hebben we niet goed gedaan. Als we iets willen bereiken zullen we de wedstrijden tegen de zogenaamde kleintjes gemakkelijker moeten winnen. Dat is echt een vereiste. Nee, ik loop de polonaise nog niet. Daar is het nu nog veel te vroeg voor. Ook deze drie punten koesteren we. Die gaan lekker mee in het ‘tassie’. Dit duel was zeker één van de mindere dit seizoen van onze kant, maar ook daar kunnen we alleen maar van leren.”

VVA/Spartaan-Kagia 0-3 (0-0). 59. Van der Schinkel 0-1, 69. Timmermans 0-2, 83. Mahli 0-3.

Kagia: Hogervorst, Mahli, Hogewoning (75. Van Klink), Timmermans, Hoejenbos, Van der Veek, Sluymer, Van der Schinkel, M. Zonneveld (82. Baan), Schaap (60. Van Kesteren), Ligtenberg (76. B. Zonneveld).

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO