De sfeer was na afloop van de kraker in de Derde Klasse tussen Kagia en FC VVC  relaxed. De Lisserbroekers wonnen met 3-0 van de concurrent uit Nieuw-Vennep. De ploeg van René Ras kwam geen moment in de problemen en liet aan de eigen aanhang zien hoe je een ’topwedstrijd’ in de kop van de competitie moest aanpakken.

Ras had na afloop een kort gesprekje met zijn voorganger Anton Wijsman. De twee schudden de handen, lachten wat. Vervolgens meldde eerstgenoemde zich bij het journaille. Wederom werd de oefenmeester gedwongen tot handen schudden, lachen en een praatje maken. Dat deed Ras met verve. Logisch, aangezien zijn ploeg de negentig minuten daarvoor een ‘masterclass’ gaf in het spelen van een topwedstrijd.

,,Het klopt dat we het vandaag iets anders deden”, gaf Ras toe over zijn speelwijze. De formatie van de Lisserbroekers koos ervoor om terug te zakken tot de eigen helft en van daaruit de opponent vast te zetten. VVC ging mee in het spel en trapte in de val. ,,Waarom moet je per se volle bak druk zetten? Ik denk dat we ons plan goed hebben uitgevoerd. Vooral aan de bal waren we erg goed. Ik moet eerlijk bekennen dat het meehielp als je vroeg op voorsprong komt.”

Vliegende start
De oranjehemden vlogen uit de startblokken tijdens de eerste topper van het seizoen. Het aanwezige publiek zag dat de thuisploeg inderdaad op eigen helft de bal veroverde en er regelmatig razendsnel uitkwam. Zo ook bij de openingstreffer. Timo Sluymer stuurde Dirk Jan Ligtenberg de diepte in en die schoot de bal uit een moeilijke hoek op schitterende wijze in de goal: 1-0.

,,Ik geef voor ons optreden in de eerste helft een negen en in de tweede helft een acht”

Nog geen tien minuten later was hetzelfde recept wederom succesvol. Jesper Imanse werd aangespeeld en zag topscorer Tijs van der Schinkel lopen. De buitenspeler werd in de ruimte bediend en kon de bal meenemen. Van der Schinkel omspeelde vervolgens de doelman en schoot raak: 2-0. Daarmee was het nog niet klaar, want tien minuten voor de rust mocht ook Dorus van der Voort na een uitstekende aanval tot scoren komen: 3-0. De wedstrijd zat op slot en de bezoekers wisten zich geen raad met het strijdplan van Kagia.

Geslaagd strijdplan
,,Ik geef voor ons optreden in de eerste helft een negen en in de tweede helft een acht”, was één van de uitblinkers Glenn Lobbezoo na afloop lovend over zijn eigen ploeg. ,,We hebben het vandaag uitstekend opgepakt. Voor mij als verdediger was het weer eens wat anders om iets verder naar achter te spelen. Daardoor had ik in balbezit veel opties voor mij om medespelers in te spelen. Ik denk dat het erg goed werkte.”

,,Ook in de periode hebben we een goede stap gezet, maar we moeten niet te hard van stapel lopen.”

In de tweede helft probeerde de ploeg uit Nieuw-Vennep om terug te komen in de wedstrijd, maar zij slaagde daar niet in. Kagia bleef de wedstrijd controleren en probeerde het middenveld van de tegenstander af te jagen. De ploeg van Ras werd in de aanval steeds slordiger, waardoor een vierde treffer uitbleef. Toch was de hoofdtrainer na afloop content met het vertoonde spel.

Van week tot week
,,We werden inderdaad wat slordiger, maar wat moet ik doen? Schreeuwen en me druk gaan maken? We hadden het goed onder controle en stonden tegen de concurrent in de topper met 3-0 voor. Ik vond ons vandaag erg effectief en ik denk dat het onze verdienste was dat VVC wat tam oogde.”

De Lisserbroekers hebben in de eerste vier wedstrijden twaalf punten gehaald. De volle buit dus. ,,Je kan wel spreken van een droomstart”, vervolgde Ras. ,,Ook in de periode hebben we een goede stap gezet, maar we moeten niet te hard van stapel lopen. Voor mij is de volgende wedstrijd weer de belangrijkste. Het heeft geen zin om ver vooruit te kijken.”

Kagia – VVC 3-0 (3-0) 5. Ligtenberg 1-0, 15. Van der Schinkel, 39. Van der Voort 3-0.

Kagia: Hogervorst, Timmermans, Meiland, Lobbezoo, Hoejenbos, Sluymer (81. Kool), Imanse, Ligtenberg (65. Tibboel), Van der Voort, Van Beelen (63. Van Kesteren), Van der Schinkel.