Veel stond er niet op het spel voor Kagia en BSC’ 68. Het enige waar beide ploegen nog voor konden spelen, was de vijfde plek. Doordat de Lisserbroekers overtuigend met 3-1 wonnen in eigen huis werd die plek op de ranglijst binnengehaald. Ook was het Anton Wijsman zijn laatste wedstrijd op de bank bij de oranjehemden. De oefenmeester zodoende zijn Kagia-tijdperk af met een overwinning.

Echter zag de trainer dat zijn ploeg het goede spel lang niet wist uit te drukken in doelpunten. De Lisserbroekers kwamen wel op voorsprong door een treffer van Tijs van der Schinkel, maar verzuimden om de tegenstander uit Benthuizen naar de slachtbank te sturen.

Dolletje
Middenvelder Rens Lamboo beleefde de wedstrijd op een ‘leuke’ manier. Niet alleen, omdat er werd gewonnen, maar ook door de gebeurtenissen in het veld. ,,We konden vrijuit voetballen en dat werkt toch lekkerder in je hoofd”, opende de spelmaker van de oranjehemden. ,,In het veld was het gewoon leuk. Ook met de tegenstander. Er werden wel wat dolletjes gemaakt en dat is alleen maar goed.”

,,De laatste weken spelen we met een vast team en dan zie je dat het gewoon veel beter gaat.”

Lamboo zag hoe zijn ploeg domineerde in het eerste bedrijf. Echter werd er niet het maximale uitgehaald volgens hem. ,,We hadden met 4-0 of 5-0 voor kunnen staan in de rust. We creëerden heel veel kansen en gaven bijna niks weg. We maakten er maar eentje en dat was zonde. Na de rust kwamen we iets te slap uit de kleedkamer en daardoor werd het 1-1. Gelukkig maken we snel daarna de 2-1 en de 3-1.”

Dirk Jan Ligtenberg zorgde nog geen minuut na de gelijkmaker ervoor dat de voorsprong weer in Lisserbroekse handen kwam: 2-1. De mannen van Wijsman gingen op zoek naar de beslissing in de wedstrijd en vonden die via Dorus van der Voort. De aanvaller werkte attent af en besliste daarmee de wedstrijd: 3-1. Doelpunten werden er niet meer gemaakt en daardoor sloot Kagia de competitie af als nummer vijf van de ranglijst.

Afscheidscadeau
Wijsman zei eerder van de week in een interview dat hij aan zijn spelers zou vragen om één keer voor hem te spelen. ,,Dat deed hij donderdag na de training. Daar vroeg hij of we voor hem de overwinning wilden binnenhalen”, erkent Lamboo de uitspraken van zijn trainer. ,,Ik denk dat het er voetballend goed uitzag en dat is natuurlijk wat hij wilde.”

,,Ook de tegenstander vond ons een goede ploeg. Dat is toch ook leuk om een keer te horen. Ik ben in ieder geval tevreden met hoe het de laatste weken gaat. Eigenlijk kwamen we iets te laat op gang, anders hadden we nog een periode kunnen pakken en was het seizoen nog een soort van geslaagd geweest. We weten allemaal waar het aan heeft gelegen dit seizoen. We hadden teveel blessures en daardoor is het er niet uitgekomen. De laatste weken spelen we met een vast team en dan zie je dat het gewoon veel beter gaat.”

Archieffoto: Johanna Wever