Van gemakzucht had Kagia geen last vandaag tegen Sportief. Het won afgetekend met 8-1 van de hekkensluiter. Tot genoegen van coach Jerry Ubink blijft Kagia meedingen naar de titel.

Ubink was voorafgaand aan de wedstrijd duidelijk. Er moest en zou gewonnen worden van Sportief, dat in zeventien duels al 76 tegengoals incasseerde. Ubink: ,,Mijn ploeg is gretig, dus daar hoef ik weinig aan te doen. Vandaag gaat het om de uitvoering, want deze tegenstander moet geen probleem opleveren. De maand maart wordt belangrijk voor ons. De volle mep binnenhalen de komende wedstrijden is op zich al een uitdaging voor ons.”

Weinig tegenstand

Kagia had inderdaad weinig te duchten van Sportief. Na acht minuten nam het door Jeffrey Nijenhuis de leiding: 1-0. Het zou een klein halfuur duren voordat de Kagianen weer tot scoren kwamen. Niels Ganzevles schoot de 2-0 rechtstreeks uit een corner binnen.

De tweede helft greep topscorer Rutger Goudriaan aan om een showtje op te voeren. Hij tekende binnen tien minuten voor een glaszuivere hattrick en tilde zijn seizoenstotaal naar 21. Het was vervolgens een kwestie van hoeveel goals Kagia nog zou toevoegen aan het totaal. Ganzevles tekende voor de 6-0 en Goudriaan voor de 7-0. Na de eretreffer van Sportief bepaalde Ben van der Lans de eindstand op 8-1.

Klein speelveld

Topscorer Goudriaan (juichend op de foto) was na afloop blij met zijn vier goals, maar niet met de uitvoering van zijn ploeg. ,,De eerste helft met wind mee gebruikten we teveel de lange bal. Het speelveld was klein. De combinaties gingen nog wel, maar de goede eindpass ontbrak.”

Goudriaan positief tot besluit: ,,De punten zijn binnen. De tweede helft hebben we het grotendeels rechtgezet met goals. Ook mindere wedstrijden moet je binnenhalen, dat hebben we gedaan vandaag. Volgende week wacht ons weer een nieuwe uitdaging.”