Aan de reeks overwinningen kwam voor Kagia zaterdagmiddag een einde. De ploeg van René Ras won de eerste acht wedstrijden van de competitie, maar moest op bezoek bij IJ.V.V Stormvogels genoegen nemen met een gelijkspel (1-1). Doordat concurrent RKVV DEM won, slonk de voorsprong van acht naar zes punten. Toch is er nog geen man overboord bij Kagia. ,,Wij zijn de eerste acht wedstrijden onwijs verwend”, concludeerde Ras na afloop. 

Toch waren de Lisserbroekers dichtbij de negende overwinning van het seizoen. Ras en zijn mannen kwamen na ruim een half uur op voorsprong. Specialist van de standaardsituaties Rens Lamboo schoot een vrije trap raak: 0-1. Wederom leek het een mooie middag te worden voor de oranjehemden, maar kort voor tijd kwam daar alsnog verandering in.

Het zorgde er echter niet voor dat de oefenmeester van de ploeg een slechte nachtrust kende. ,,Ik heb alsnog lekker geslapen, hoor”, vertelde Ras zondagochtend. ,,Wij hadden vooral moeite met het creëren van kansen. In dat opzicht was het een off-day.”

Open wedstrijd
,,Hier loop je wel eens tegenaan”, ging de trainer verder over de wedstrijd. ,,Eigenlijk vond ik dat het bij ons verdedigend goed stond. Ik had daarom ook niet het idee dat wij hier punten zouden verspelen. Ik denk alleen wel dat een gelijkspel een juiste afspiegeling geeft van de wedstrijd.”

,,Een paar jongens wilden voor de 0-2 gaan, terwijl de achterhoede op de nul wilden spelen”

Na de openingstreffer van Lamboo gingen de Lisserbroekers op zoek naar de bevrijdende 0-2. Roy Hogewoning had ‘m na voorbereidend werk van Tijs van der Schinkel op de schoen, maar zijn inzet ging naast. Ook de thuisploeg kreeg steeds meer geloof in een resultaat, waardoor de wedstrijd steeds meer open werd.

Twijfel
,,Na afloop van de wedstrijd kreeg ik wel mee dat er bij ons in de ploeg wat twijfel in sloop”, erkende Ras over het verdedigen van de 0-1 voorsprong. ,,Een aantal jongens wilde voor de 0-2 gaan, terwijl de achterhoede op de nul wilde spelen. Daardoor kwamen er ontzettend grote ruimtes op het veld.”

Het leidde kort voor tijd tot de gelijkmaker. Stormvogels dook op in het strafschopgebied en schoot via Gregory van Nieuwkoop raak: 1-1. Het eerste puntverlies voor de Lisserbroekers was een feit. ,,Zo’n wedstrijd waarin het even niet loopt, heb je er wel eens tussen zitten. Ik moet zeggen dat Stormvogels een prima ploeg was. Zij stonden voor de wedstrijd ook vierde, dus je kunt wel spreken van een concurrent. Ik denk dat zij samen met DEM onze belangrijkste uitdagers zijn.”

Stormvogels – Kagia 1-1 (0-1): 33. Lamboo 0-1, 83. Van Nieuwkoop 1-1.

Kagia: Hogervorst, Timmermans, Meiland (20. Verdegaal), Lobbezoo, Hoejenbos, Van der Veek, Hogewoning, Lamboo (72. Sluymer), Imanse, Ligtenberg (85. Van Beelen), Van der Schinkel.

Foto: Johanna Wever

Lees ook: ”Zakelijke overwinning’ voor Katwijk in Lienden’ 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 15 dec.
AFC0-0Katwijk
Valken '682-2Voorschoten '97
Noordwijk4-1De Dijk
DOVO0-3FC Lisse
FC 's-Gravenzande2-4Ter Leede
FC Rijnvogels3-1RKAV Volendam
NSV '461-4Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)1-1CVC Reeuwijk
Kagia2-0United/DAVO
IJsselmeervogels4-1Rijnsburgse Boys
Quick Boys2-0SJC
VVSB1-3Barendrecht
Zo. 16 dec.
Hillegomafg.Zaanlandia
Foreholteafg.ESTO
ROACafg.Teylingen
WVCafg.Van Nispen (zon.)
Voorschoten '97afg.Warmunda