„Vorig seizoen startten we met drie gespeeld zes punten’’, sprak Dorus van der Voort na afloop van SCW – Kagia (1-4) aan de telefoon. Dat de Kagianen tot nu toe de volle buit hebben gepakt vond de aanvaller nog niet zo veel zeggen. Maar dat de foutloze start van de ploeg uit Lisserbroek lekker is, kon hij niet ontkennen.

Er lijkt in een paar maanden tijd veel te zijn veranderd bij Kagia. Met een nieuwe trainer voor de groep en een paar nieuwe spelers erbij speelde de ploeg de afgelopen weken met veel vertrouwen. Het won, speelde goed en scoorde veel. Tegen SWC waren de krachtsverhoudingen opnieuw overduidelijk.

 Loopt goed
„Het gaat lekker tot nu toe, ook nu weer beleefden we eigen een makkelijke middag’’, zei Van der Voort. ,,,Deze tegenstander was tot aan de zestien meter een prima ploeg, maar meer zat er niet in. We kwamen goed uit de startblokken, want de openingsgoal lag er al snel in.”

,,Via een voorzet van Tijs (van der Schinkel, red.) kwam de bal bij de paal terecht en daar kon ik hem binnenlopen. Daarna kregen we al genoeg kansen om de voorsprong uit te breiden, maar ‘pas’ in de 35ste minuut viel de 0-2. Tijs schoot, na een goede actie buitenom, door de benen van de keeper heen. Zo gingen we lekker de rust in.’’ 

„Volgende week is een belangrijke wedstrijd, want dan komt VVC op bezoek.’’

In de tweede helft gingen de mannen van René Ras er vrolijk mee verder. Via twee keer Joey van Beelen liep de ploeg uit naar 0-4. In de allerlaatste minuut moest Kagia de 1-4 nog incasseren.

„Dat was jammer, maar de overwinning was allang en breed in de tas. Volgende week is een belangrijke wedstrijd om te meten waar we nou echt staan. Dan komt VVC op bezoek en die hebben net als ons ook de volle buit gepakt uit drie wedstrijden.’’

Verandering
Het frivole Kagia is voor de fans van de ploeg uit Lisserbroek een verademing om naar te kijken. Vorig seizoen liep het niet zoals het moet en speelde de ploeg af en toe zonder vertrouwen. Tot nu toe loopt dat in ieder geval heel anders. 

„We zijn weer geswitcht naar een 4-3-3 formatie. Onder Anton (Wijsman.red) speelden we 4-4-2. Je zou kunnen zeggen dat dat misschien een grote verandering is, maar iedereen heeft in de jeugd 4-3-3 gespeeld. Daarom weet iedereen hoe ze moeten lopen, dus in dat opzicht is de verandering niet zo groot. We spelen goed, dus het bevalt ons wel.’’

Fit
Niet alleen het switchen naar een andere formatie heeft tot positieve resultaten geleid. Ook de breedte van de selectie en de indeling van de ploeg in West I lijken gunstig uit te pakken voor Kagia.

„We beschikken over veel goede spelers dit jaar. Als iedereen fit is dan moet de trainer daar een keuze in maken, maar zoals dit weekend waren er drie jongens een weekend weg en hadden we twee geblesseerden. Dat kon vandaag makkelijk opgevangen worden.”

,,Verder denk ik dat de indeling in West I er voor gezorgd heeft dat we in een iets makkelijkere competitie terecht zijn gekomen, althans dat denk ik nu’’, aldus Van der Voort.

Tekst: Roy van der Meij

Archieffoto: Peer Compeer

Lees ook: ‘Hillegom loopt tegen eerste nederlaag van het seizoen aan’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 14 mei
FC Rijnvogels2-1DFS Opheusden
Za. 18 mei
Hoek14.30Noordwijk
ODIN'5914.30Quick Boys
FC Lisse14.30De Dijk
SJC14.30Ajax (ama.)
Zwaluwen14.30Ter Leede
FC Rijnvogels14.30Smitshoek
VELO14.30Valken '68
BSC'6814.30Van Nispen (zat.)
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
Kagia14.30SCW
Katwijk18.00Scheveningen
Rijnsburgse Boys18.00HHC Hardenberg
AFC18.00VVSB
Zo. 19 mei
Hillegom14.00AGB
Altior14.00Teylingen
Laakkwartier14.00Foreholte
Wanica Star14.00Van Nispen (zon.)
Warmunda14.00ASW