Kagia blijft ongeslagen op eigen grond. Het won met 2-1 van IJmuiden. Halverwege stonden de Kagianen nog op achterstand, maar in de tweede helft werd orde op zaken gesteld. De ploeg van Anton Wijsman verdiende de overwinning. Dat de winnende goal viel uit een eigen goal deerde Wijsman niets. ,,Die tellen ook”, grijnsde de coach.

Kagia speelde een uitstekende wedstrijd, maar vergat alleen te scoren, met name in de eerste helft. Na zeven minuten spelen schoot Timo Sluymer tegen de paal. De thuisploeg creëerde een half dozijn kansen, maar deed zichzelf tekort door niet te scoren. IJmuiden kwam er in het eerste bedrijf nauwelijks aan te pas. De verdedigend ingestelde ploeg van Telstar-icoon Anthony Correia kon met moeite de brilstand intact houden. Het was eigenlijk wachten tot Kagia de score zou openbreken.

,,Ik had wel gezien dat IJmuiden redelijk stuk zat halverwege de wedstrijd. We moesten geduld hebben de tweede helft.”

Dat gebeurde dus niet, en op dat moment trad een oude voetbalwet in werking. Op de tegenstoot sloeg IJmuiden wel toe. Op een psychologisch belangrijk moment, net voor rust. Milan van Essen werd bejubeld, want door zijn goal kwam IJmuiden op 0-1.

Wijsman zat echter niet bij de pakken neer en hield vertrouwen dat zijn ploeg zou gaan scoren in de tweede helft. ,,Dat kon gewoon niet uitblijven”, stelde hij ,,We speelden een goede wedstrijd. De eerste helft waren we heer en meester en hadden we eigenlijk op een 3-1-voorsprong moeten staan. Alleen vonden we het gaatje niet, en bovendien hadden we wat pech. Zij kwamen een keer goed voor onze goal en meteen was het raak. Dat kan gebeuren uiteraard, maar dan moet je jezelf wel weer oppeppen voor de tweede helft.”

Loon naar werken
,,De tweede helft vond ik minder, ook omdat ik een wissel moest toepassen”, vervolgde Wijsman. ,,En het feit dat zij met 0-1 voorstonden, was voor hun het sein om niet echt meer naar voren te spelen. Ik had wel gezien dat IJmuiden redelijk stuk zat halverwege de wedstrijd. We moesten geduld hebben de tweede helft.” En dat geduld werd rond de 70e minuut beloond. Mark Zonneveld scoorde fraai in de verre hoek 1-1. Kagia zette gelijk stevig aan en ging fanatiek voor de 2-1. Die viel zes minuten voor tijd door een eigen doelpunt van IJmuiden.

Door de overwinning blijft Kagia op de derde plaats staan in de 3e klasse B. Volgende week is de topper in eigen huis tegen VVC. Een nieuwe kans om dichterbij de koploper te komen op de ranglijst.

Kagia – IJmuiden 2-1 (0-1). 45. Van Essen 0-1, 70. Zonneveld 1-1, 87. eigen goal 2-1

Archieffoto: Johanna Wever