Het duel tussen Kagia en Floreant was in Lisserbroek en Boskoop afgelopen week het onderwerp van gesprek. Begin oktober stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar in competitieverband, maar doordat Floreant-trainer Leendert van Steensel zichzelf destijds zeven minuten voor tijd inbracht, verklaarde de KNVB het duel ongeldig (2-3 winst Floreant). Zaterdagmiddag stond de confrontatie in de Derde Klasse A wederom op het programma, maar ditmaal sloeg de barometer in Lisserbroeks voordeel uit: 5-3.

In de Derde Klasse mogen trainers, in tegenstelling tot een niveautje lager, zichzelf niet wisselen. Kagia had in oktober na afloop van het duel zo zijn twijfels over de invalbeurt van ex-prof Van Steensel. De Lisserbroekers stapten naar de KNVB met de vraag of trainers in de Derde Klasse in mogen vallen. Het antwoord van de voetbalbond was duidelijk: ,,De KNVB stelde ons in het gelijk. Het mag niet”, aldus een opgeluchte Kagia-coach Anton Wijsman. ,,In de media is afgelopen week beweerd dat wij al eerder wisten dat dit niet mocht, maar dat is helemaal niet zo. Dan hadden we toch al veel eerder aan de bel getrokken? Ik vind dat geen onsportiviteit en slecht verliezersgedrag. Regels zijn regels. Die zijn er niet voor niets. We hebben nu de kans gehad om het duel op een eerlijke manier te spelen.”

IMG_6433

De onvrede over de beslissing van de voetbalbond was duidelijk terug te zien bij Floreant. De ploeg uit Boskoop boekte tegen Kagia destijds de eerste zege van het seizoen en wilde er alles aan doen om de drie punten alsnog mee naar huis te nemen. Alle opgehoopte frustraties van de afgelopen weken leidden tot een pittig en scherp Floreant dat het eerste half uur de lakens uitdeelde. Vooral Houssain El Zeryouh bezorgde de oranjewitte defensie af en toe hoofdpijn. De aanvaller zette zijn ploeg, nadat hij eerder al meerdere malen levensgevaarlijk was geweest, op voorsprong. Tijs van der Schinkel stak er echter een stokje voor dat Floreant met een voorsprong de rust in ging. De vleugelaanvaller trok de stand met een prachtig afstandsschot gelijk.

Wijsman: ,,We vergaten, en het begint bijna een cliché te worden, het eerste half uur te voetballen. Dat brak ons bijna op. Maar na die fase kan ik mijn ploeg alleen maar heel veel lof toewijzen.”

Rijpe appeltjes
Als een toeschouwer in de pauze had gezegd dat er nog zes goals zouden vallen, werd diegene waarschijnlijk voor gek verklaard. Toch was het zo. Van minuut 65 tot 75 vielen de goals als rijpe appeltjes van de boom en lieten de treffers en het vermakelijke spel de supporters de regen en de kou even vergeten. Kagia was na de rust weer op achterstand gekomen, maar via een strafschop liet Rens Lamboo zijn voeten spreken: 2-2. Daarna lieten ook Aron Driessen, Mark Zonneveld en Alain van Kesteren van zich horen. Dit alles in een tijdsbestek van tien minuten. Een knotsgekke fase. Het was smullen geblazen.

IMG_6465

Rens Lamboo benut de strafschop

Voor Wijsman was deze fase even een déjà vu. ,,Floreant deed precies hetzelfde in het vorige duel. Toen kantelden zij het duel in een kort tijdsbestek.” Kagia dacht in die bewuste wedstrijd in de blessuretijd een punt te pakken. De gelijkmaker, een zuiver doelpunt, werd echter niet toegekend.

Met nog drie wedstrijden voor de winterstop en een gedeelde tweede plaats met Koudekerk en DoCoS staat Kagia er allerminst slecht voor. Volgende week wacht koploper BSC ’68. ,,Het doel is punten verzamelen en in de winterstop gaan we kijken waar we staan. Daarvanuit gaan we verder evalueren en eventueel de doelstellingen bijschaven.”

Kagia – Floreant 5-3 (1-1). 20. El Zeryouh 0-1, 40. Van der Schinkel 1-1, 52. De Bruijn 1-2, 65. Lamboo 2-2 (penalty), 67. Driessen 3-2, 70. M. Zonneveld 4-2, 73. Onbekend 4-3, 75. Van Kesteren 5-3

Kagia: Luinstra, Malhi, Driessen, Robelus, R. Sluymer, Imanse, B. Zonneveld (86. Schoneveld), Van der Schinkel, M. Zonneveld, Lamboo, Hoekstra (45. Van Kesteren)

Tekst en foto’s: Danny van den Bosch


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)