Kagia leek zaterdag lang op een nederlaag af te strevenen bij DoCoS, totdat de Lisserbroekers in de uiterste slotfase een strafschop toegewezen kregen. Rens Lamboo faalde niet vanaf de stip en bezorgde daarmee zijn ploeg op de valreep een punt: 2-2.

Coach Anton Wijsman keek tevreden terug op de remise. Waar het voor de Leidenaren als een verlies voelde, waren ze bij Kagia maar al te blij met het behaalde punt. ,,Als je tot de 89e minuut achter staat en je weet er – weliswaar via een penalty – toch nog een punt uit te halen, dan ben ik een tevreden man. Zeker als je kijkt naar het spel dat wij de eerste helft op de mat legden.”

Charmes
Net als in voorgaande duels toonde Kagia ook tegen DoCoS zijn goede gezicht. Met leuk combinerend voetbal namen de elf van Wijsman het initiatief. Vol branie werd herhaaldelijk de linkerkant opgezocht. Uiteindelijk duurde het twintig minuten voordat afstand van DoCoS werd genomen. Een treffer, resulterend uit een een-tweetje tussen Mark Zonneveld en Lamboo, kwam op naam van die laatste geschreven.

Ondanks het veldoverwicht van de oranje-witten kwamen de gastheren langszij. Wijsman haalde daar een leermomentje uit. ,,DoCoS toonde bij de gelijkmaker een fysiek manco in onze verdediging aan. Een verre ingooi werd doorgekopt, kwam buiten de zestien meter terecht en werd prima ingeschoten. Rond ons eigen strafschopgebied valt nog veel winst te behalen.”

Kluts
Hoewel het spelbeeld na de thee nauwelijks veranderde, kwam de Wijsman-formatie op een ietwat knullige manier op achterstand. Lamboo verwoordde dat op zijn manier: ,,Via de kluts kwam de bal op de pantoffel van Pascal Timmermans terecht. Als reactie raakte hij de bal aan en belandde-ie in ons eigen doel. Hij kon daar verder niets aan doen.”

Kagia kwam dit seizoen nog niet eerder in de problemen, stond dus achter, maar kon in het tweede bedrijf voetballend geen potten breken. Ook niet toen DoCoS-speler Chris van Empel het veld moest ruimen na zijn tweede gele kaart. ,,De tweede helft hadden zij de betere papieren.” Toch kwam Kagia nog langszij.

Wijsman: ,,De scheids gaf de pingel heel gedecideerd. Uit een schot kwam de bal op heuphoogte tegen de hand van Mark Ouwerkerk aan. Als scheidsrechter zijnde kun je hem dan wel of niet geven. Maar als je kijkt naar het aantal overtredingen en kaarten van DoCoS, denk ik dat het een optelsom voor hem was. Als ik zo terugblik is een gelijkspel voor beide ploegen verdiend.”

Voorspelbaar
Bekend is dat Kagia het moet hebben van het voetballende vermogen, maar Wijsman wil voorkomen dat zijn equipe niet te voorspelbaar wordt. ,,Zolang we dit vol kunnen houden, moeten we hier zeker geen verandering in brengen. Tussendoor moeten we ons wapenen tegen de kwaliteiten van de tegenstander en ook andere dingen proberen, zodat de opponent andere keuzes moet maken.”

Cock Lamboo filmde de 0-1 van zijn zoon Rens Lamboo

Kagia pakt verdiend punt tegen Docos.Rens scoort hier prachtig de eerste goal.0-1

Posted by Cock Lamboo on zaterdag 26 september 2015

 

 

DoCoS – Kagia 2-2 (1-1). 20. Lamboo 0-1, 25. Van Gent 1-1, 52. Eigen doelpunt Kagia 2-1, 90. Lamboo 2-2

Rood DoCoS: Chris van Empel (twee keer geel)

Kagia: Nannes, Timmermans, Hogewoning, Driessen, Malhi, Imanse, Van der Schinkel, T. Sluymer, Lamboo, Zonneveld, Ligtenberg (68. Van Kesteren)

Tekst en foto: Danny van den Bosch


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude