Met nog een kwartier op de klok leek de wedstrijd tussen Kagia en SCW op een gelijkspel af te stevenen. Wat Kagia ook ondernam, het was allemaal net niet. Tot overmaat van ramp kreeg Kagiaan Tom Hoejenbos ook nog eens een rode kaart voorgehouden.

Een cruciaal moment, zo bleek achteraf. SCW dacht te gaan profiteren, maar kwam daar niet aan toe. Kagia liet zich niet van de wijs brengen en sloeg drie minuten later keihard toe. Een strakke dieptebal van de ingevallen Rens Lamboo op Tijs van der Schinkel was de ontvlamming van de wedstrijd waar iedereen op zat te wachten. Uiteindelijk werd het ook nog 2-0 en deed Kagia uitstekende zaken. De ploeg heroverde de koppositie

,,We zijn weer alleen koploper en dat voelt ook heel lekker.”

Anton Wijsman was voorafgaand aan de wedstrijd al positief gestemd. Ondanks dat zijn ploeg twee weken in competitieverband had stilgestaan. ,,We hebben lekker getraind en dinsdag nog een wedstrijd gespeeld tegen Roodenburg voor de Koetshuis Cup. Wij moesten ons vandaag weer terugbrengen in de race. De heren zijn het aan hun stand verplicht om na het verlies tegen VVC deze pot te winnen. We hebben een fitte groep met goede invallers op de bank, dus ik heb de jongens meegegeven ervoor te gaan.”

Wijsman’s speech bleek niet aan dovemansoren gericht. Direct was het Kagia dat de klok sloeg. SCW kwam weinig toe aan voetballen en werd vol onder druk gezet. Het bleef de eerste helft echter bij mogelijkheden voor de ploeg van Wijsman. Het compact spelende SCW liet zich niet gemakkelijk opzij zetten en hield goed stand onder aanvoering van verdediger Marcel Hofman. Dat de rust met 0-0 werd bereikt, gaf de bezoekers vertrouwen.

dirkjanligtenbergDirk-Jan Ligtenberg maakte 10 minuten voor tijd de bevrijdende 2-0

In de tweede helft volgde hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Er was geen doorkomen aan voor de equipe van Wijsman. Iedere keer liep Kagia tegen een muur van verdedigers op. Wijsman had rond de 58e minuut Lamboo al ingebracht om meer finesse in het spel te brengen. Tien minuten later volgde Jesper Imanse. De twee jokers kwamen vooralsnog nog niet toe aan het goede scenario omdat Hoejenbos met rood kon gaan douchen.

Het was de ommekeer van de wedstrijd. Niet de ploeg met de beste papieren profiteerde, maar het team in ondertal. Het was Van der Schinkel die in de verre hoek raak schoot: 1-0. De ban was gebroken. SCW ging driftig op zoek naar de gelijkmaker, gaf veel ruimte weg zodat Kagia legio kansen kreeg.

,,Ik ben blij dat ik weer speelminuten heb kunnen maken. Dat was lang geleden, zo’n anderhalve maand door een enkelblessure.”

Ligtenberg maakte tien minuten voor tijd de verlossende 2-0. Kagia trok aan het langste eind en kon terugkijken op een prima weekend. Er werd bekendgemaakt dat Wijsman voor twee seizoenen heeft bijgetekend en de koppositie werd heroverd. De periodetitel lonkt. Volgende week moet de eerste stap worden gezet tegen Zandvoort. Als dan ook nog het inhaalduel tegen VEW positief uitvalt, kan de eerste prijs worden binnengehaald. De tijd zal het leren.

Jesper Imanse lachte zijn tanden bloot na de 2-0 zege. ,,Geweldig toch. Ik viel in en een minuut later werd het 1-0. Ik ben blij dat ik weer speelminuten heb kunnen maken. Dat was lang geleden, zo’n anderhalve maand door een enkelblessure. Ik ben ook nog in China geweest. We hebben vandaag verdiend gewonnen. Alleen wilde de goal aanvankelijk maar niet vallen. Toen kwamen we ook nog met tien man te staan en leek het nog moeilijker te gaan worden. Dat het dan zo uitpakt is natuurlijk heel mooi. We zijn weer alleen koploper en dat voelt ook heel lekker.”

Kagia—SCW 2-0 (0-0). 75. Van der Schinkel 1-0. 81. Ligtenberg 2-0.

Rode kaart: 70. Hoejenbos (Kagia)

Kagia: Hogervorst, Malhi, Hogewoning, Timmermans, Hoejenbos, Robelus, Van der Veek (57. Lamboo), Sluymer, Van der Schinkel. Van Kesteren (67. Imanse), Ligtenberg