Kagia pakte ook in zijn tweede competitiewedstrijd de volle winst. Na de zege tegen Oegstgeest (4-1) werd voor eigen publiek ook gewonnen van Rohda ’76: 2-1. De Lisserbroekers werkten via Mark Zonneveld en matchwinner Rens Lamboo een achterstand weg.

Voorafgaand aan de wedstrijd was Kagia-coach Anton Wijsman optimistisch gestemd. Nee, Rohda kende hij niet, maar de sterktes en zwaktes zouden in de wedstrijd wel duidelijk worden. Zijn ploeg moest trachten om de zwakke plekken bloot te leggen bij de tegenstander. Zoals altijd had hij zijn discipelen voorgehouden er alles aan te doen om de drie punten in Lisserbroek te houden. Een seizoenstart met zes punten in de pocket was zijn streven en gebeurde dan ook.

Jonge honden
Er was maar een ploeg die voor de winst speelde en dat was Kagia. In een hoog tempo tikte de formatie van Wijsman bij tijd en wijle Rohda zoek. Kagia forceerde in korte tijd vijf corners. Daar kwam niets uit. Het andere probleem was de eindpass in de eerste helft. Die was niet goed verzorgd en dat was jammer voor Kagia, want de ploeg had het zichzelf een stuk gemakkelijker kunnen maken. Aan enthousiasme ontbreekt het niet bij de jonge ploeg van Wijsman die als jonge honden tekeer gaan op het veld.

Het was wachten op de openingsgoal van Kagia, alleen viel die aan de andere kant. De snelle Roel Weerheim trof na 22 minuten doel: 0-1. Een fikse domper voor de Kagianen, die vervolgens even van de leg waren. Eenmaal weer bij de les werd de druk fors opgevoerd om snel de gelijkmaker te forceren. Bijkomend probleem was dat herhaaldelijk uitstekende aanvallen van Kagia werden afgevlagd. De verdiende gelijkmaker wilde de eerste helft (nog) niet vallen.

Beloning
In de tweede helft was het weer Kagia dat de klok sloeg. Rohda beperkte zich tot lange ballen, Kagia had daar weinig problemen mee en zocht al combinerend de aanval. De beloning volgde tien minuten na rust. De gelijkmaker was een aanval uit het boekje. Een steekpass op goalgetter Mark Zonneveld betekende de 1-1.

Het was sein voor Kagia om door te pakken. En dat gebeurde dan ook. Een tiental minuten later kwam Kagia op voorsprong. Een daverende knal van Rens Lamboo van 18 meter zorgde voor de 2-1. Lamboo was daarvoor al met een paar prachtige doorbraken levensgevaarlijk geweest, maar daar werd toen nog geen gebruik van gemaakt. Tijd voor Lamboo om het dan maar zelf te doen. Het laatste wapenfeit van Kagia was een inzet van Jesper Imanse op de paal. De laatste tien minuten van de wedstrijd verdedigde Kagia moeiteloos de voorsprong.

Matchwinnner Lamboo: ,,Geweldig om zo’n belangrijk doelpunt te scoren. Dat geeft een goed gevoel. Ik raakte hem vol op mijn pantoffel. We hebben vandaag verdiend gewonnen tegen een zeer lastige tegenstander. We hadden tegenslag in de eerste helft, maar hebben daarna laten zien wat we in onze mars hebben. We zijn er altijd in blijven geloven en hebben de opgelopen achterstand in de tweede helft rechtgezet.”

Kagia – Rohda ’76 2-1 (0-1). 22. Weerheim 0-1, 55. Zonneveld 1-1, 65. Lamboo 2-1

Kagia: Goudriaan, Meulenbroek, (70 M.Sluymer) Hogewoning, Driessen, Malhi, Robelus, Imanse, Sluymer, Zonneveld, Lamboo, Ligtenberg

Tekst: Hennie van de Weerd