UVS was een maatje te groot voor Kagia en won met 0-1 in Lisserbroek, maar toch was er na afloop van de wedstrijd trots bij de trainer van de Lisserbroekers, René Ras. Om de verschillen tussen de twee ploegen te duiden: de Leidenaren haalden afgelopen zomer onder andere Sven Verlaan (ex-Rijnsburgse Boys en VVSB) en Tomas Tavilla (ex-Katwijk, VVSB en FC Lisse) en de oranjehemden haalden ‘slechts’ Aron Wijsman op bij  Noordwijk en die moet vooralsnog genoegen nemen met een plek op de reservebank. ,,Ik vind het van ons goed dat wij negentig minuten lang in de wedstrijd hebben gezeten tegen zo’n ploeg”, zei Ras na afloop. 

Op de Kikkerbeetstraat liep de confrontatie tussen promovendus Kagia en titelfavoriet UVS niet bepaald over van spanning en sensatie. In negentig minuten tijd werden er dusdanig aantal kansen gecreëerd dat ze op één hand te tellen waren. Het spelbeeld? De bezoekers kregen de bal en de thuisploeg liep er – vooral de eerste helft – constant achteraan. Toch lukte het de bezoekers niet om de ploeg uit Lisserbroek kapot te spelen.

,,Ik denk dat wij bij balverlies goed stonden en het goed deden. Zij lieten de bal goed rond gaan, maar werden niet gevaarlijk. Tegelijkertijd baal ik ervan dat we aan de bal niet ons niveau haalden en niet tot échte kansen kwamen. Toch denk ik dat dit een wedstrijd is waarmee wij verder kunnen”, ging Ras verder.

Onnauwkeurig 
De openingsgoal en de enige treffer van de wedstrijd viel overigens al vroeg in het duel. Bart van der Weijden kon vanaf de linkerkant naar binnen dribbelen en uithalen. De middenvelder verschalkte Kagia-goalie Sander Hogervorst op prachtige wijze door de bal in de kruising te krullen: 0-1. Dat gebeurde in een fase waarin de mannen van Ras het écht moeilijk hadden met de Leidse titelkandidaat. De oranjehemden vonden aan de bal niet de vrije ruimtes en ook de creatievelingen van de ploeg, Rens Lamboo en Tijs van der Schinkel, konden niet in het spel betrokken worden.

,,Zij hebben met jongens zoals Sven Verlaan, Willam van Vliet en Bart van der Weijden een aantal duikelaartjes. Ik kan ze trouwens geen ongelijk geven, hoor.”

Daarnaast speelde de ploeg uit Leiden met een hoog tempo. De thuisploeg had moeite om bij te benen en werd vooral achteruit gedwongen. Ondanks dat de kampioen van de Derde Klasse van vorig seizoen het lastig had, werden er geen grote kansen weggegeven. ,,Zij waren de bovenliggende partij. Wij hadden, met name in de eerste helft, moeite met de manier waarop zij speelden. Daardoor kwamen wij ook niet echt lekker in ons spel. We kregen af en toe de momenten om eruit te komen, maar dan waren we vaak te onnauwkeurig. Dat kan een keertje gebeuren.”

Duikelaartjes
Toch had de oefenmeester van Kagia na afloop moeite met de manier waarop de Leidenaren de drie punten naar zich toe trokken. Een aantal spelers van de bezoekers gingen, volgens de hoofdtrainer, een aantal keer theatraal naar de grond. Het zijn bepaalde details die schijnbaar bij een niveautje hoger horen. ,,Zij hebben gewoon een ontzettend goede ploeg, maar wel een aantal zeikerds”, is Ras stellig. ,,Ze delen zelf uit, maar kunnen niets incasseren. En als je ze nog geen eens raakt, gaan ze al vallen. Dat hoort er waarschijnlijk bij op dit niveau en daar moeten wij mee leren omgaan.”

,,Het is een échte wedstrijd geweest en dat negentig minuten lang tegen een goede en volwassen ploeg. Dus ik ben best wel trots op mijn jongens.”

,,Zij hebben met jongens zoals Sven Verlaan, Willam van Vliet en Bart van der Weijden een aantal duikelaartjes. Ik kan ze trouwens geen ongelijk geven, hoor. De scheidsrechter ging er namelijk volledig in mee. Daarnaast krijgen wij op de bank een ongelofelijke gele kaart. Een speler van hen wordt geen eens geraakt en gaat schreeuwen. Wij zeggen er wat van en krijgen geel. Het is te triest voor woorden. Als je gaat lopen gillen, krijg je een kaart.”

Trots
Ondanks de verliespartij was De Zilker trots op zijn manschappen. Tegen een hoog aangeschreven ploeg wisten de Lisserbroekers tegenstand te bieden. Oké, er werden geen mogelijkheden gecreëerd, maar het feit dat de bezoekers er hard voor moesten werken, stemde Ras tot tevredenheid. ,,Het is een échte wedstrijd geweest en dat negentig minuten lang tegen een goede en volwassen ploeg. Dus ik ben best wel trots op mijn jongens en hier kunnen we mee verder.”

Kagia – UVS 0-1 (0-1): 9. Van der Weijden 0-1.

Kagia: Hogervorst, Kool (Van der Meer), Meiland, Lobbezoo, Hoejenbos, Ligtenberg, Sluymer, Hogewoning, Lamboo, Van der Schinkel, Verdegaal.

Foto: Orange Pictures

Lees ook:Verlaan (UVS); ,,Wij mogen niemand onderschatten, dus ook Kagia niet”
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '9720.00Kagia
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)