Door een krappe 0-1 zege bij DoCoS blijft Kagia in de race om de titel. De winnende goal van Niels Ganzevles viel net voor de rust. Een psychologische dreun die DoCoS de tweede helft niet meer te boven kwam. De ploeg van coach Joop Lankhaar was niet bij machte om het Kagia echt moeilijk te maken. De Lisserbroekers lieten nog het beste voetbal zien in een wedstrijd waarin de kansen spaarzaam waren.

De goal van Ganzevles kwam werkelijk uit de lucht vallen, net voor rust. Doelman Mitchel van Abswoude beoordeelde een vrije trap verkeerd en stond ter ver voor zijn doel. Ganzevles verlengde met zijn hoofd de bal en trof doel. Het was een rechtse directe voor DoCoS, dat er veel aan gelegen was de pot te winnen. Bij een gelijkspel was de tweede periodetitel binnen geweest. Zelfs een punt zat er niet in voor de promovendus. Het had zo mooi kunnen zijn voor de ploeg van Lankhaar.

Geen boodschap

Kagia-coach Jerry Ubink had daar vanzelfsprekend geen boodschap aan. Na drie afgelastingen kon deze wedstrijd eindelijk worden afgewerkt. Ubink eiste eerherstel van zijn ploeg. De laatste twee duels hadden maar een schamel puntje opgeleverd. Ubink was daar allerminst tevreden over. Vandaag moest er gewonnen worden om in de race te blijven.

De wedstrijd was zeer matig te noemen. Dat was ook niet zo verwonderlijk. De grasmat van DoCoS was meer een hobbelveld dan een voetbalveld. Combinatievoetbal en technische hoogstandjes waren niet aan de orde, van beide kanten werd herhaaldelijk de lange bal gespeeld.

Te laat

Wie verwachtte dat DoCoS zou komen de tweede helft, kwam bedrogen uit. Dat gebeurde pas de laatste vijf minuten. Toen was het al te laat. DoCoS kreeg in de eindfase nog wel een serie vrije trappen. Voor Kagia het sein om op de hoede te zijn. Tegen Oosterheem ging het vorige week fout in de laatste minuut. Nu bleef Kagia wel overeind en pakte het drie belangrijke punten. De missie was geslaagd voor Kagia. Voor hetzelfde geld had deze wedstrijd ook gelijk kunnen eindigen en was DoCoS, zoal reeds vermeld, de winnaar geweest van de tweede periode.

De uitblinkende verdediger Ben van der Lans (links op de foto) was blij met de drie punten. ,,Het was inderdaad matig vandaag, maar de drie punten maken dan alles goed. We blijven in de race door deze overwinning. Ik kan ook niet ontkennen dat het veld dramatisch was. De bal maakte de gekste capriolen en was moeilijk te controleren. In de lucht waren we sterk vandaag en we hebben geen kans weggegeven. We hebben bewust gekozen voor de lange bal. Geen risico nemen en wachten op dat ene moment. Dat de goal net voor de rust viel, kwam wel heel goed uit. Ik had meer tegenstand verwacht de tweede helft. Dat gebeurde niet en we konden eigenlijk de wedstrijd probleemloos uitspelen.”

Archieffoto: website Zwammerdam